dravograjčani preprečili popoln vikend

V napetem zadnjem krogu so naše ekipe prikazale odlično igro, popoln izplen pa je, v zadnji tekmi sezone, preprečila mladinska ekipa Dravograda.

Za odličen uvod v sobotno dogajanje so poskrbeli starejši dečki. Ekipa Krško Šentjernej je v gosteh, z 1:2, premagala Aluvar Beltinci. Strelec za naše je bil Timotej Pucelj (2x). S to zmago so zadržali točko prednosti pred Nafto, in osvojili 12. mesto na lestvici, in si zagotovili obstanek v 1. ligi U15 vzhod. Čestitamo fantje!

Popoldan so v odločilni tekmi nastopili tudi člani. Nasproti so jim stali Brežičani. V neposrednem dvoboju za obstanek, pred 900 navijači, so bili naši fantje boljši z rezultatom 2:1 (2:0). Zadela sta Koritnik in Ikwuemesi. Naši so z 26 točkami osvojili 14. mesto in si zagotovili obstanek. Se vidimo v naslednji sezoni v 2. Slovenski nogometni ligi.

V nedeljo so se v neposredni boj za napredovanje v 1. ligo podali kadeti in mladinci. Najprej so se z Dravograjčani pomerili kadeti. Kljub zgodnjemu rdečemu kartonu so se odlično borili in si priigrali zmago z 0:2 (0:0). Zadela sta Bračun in Kmetič. V drugi tekmi smo bili priča srditemu boju, kljub temu da so Dravograjčani že izgubili možnosti za napredovanje. Na našo žalost se je tekma končala samo z remijem 2:2 (1:1). Dvakrat je zadel Regvar. Kadeti so osvojili 3. mesto v 2. SKL vzhod, mladinci pa so postali prvaki 2. SML vzhod. A vse to ni bilo dovolj za uvrstitev v prvo ligo. Na skupni lestvici kadetske in mladinske lige so slavili Naftaši z dvema točkama prednosti.

Kljub temu gre sezono oceniti kot uspešno, saj smo osvojili večino zadanih ciljev. Vsi naši fantje, kot tudi strokovno vodstvo, pa si zaslužijo čestitke za požrtvovalno in prizadevno delo skozi celotno sezono!

Za koga? Za Krško!

 

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov s članske tekme.