Danes derbi 1. lige U15-vzhod, NK Maribor-NK Krško

Po delovnem vikendu je danes na sporedu derbi 1. lige U15- vzhod med prvouvrščenima ekipama NK Maribor in NK Krško. Tekma se v Ljudskem vrtu na igrišču z umetno travo prične ob 14.00.

V soboto so fantje v letošnji sezoni dosegli svojo enajsto zmago, ko so premagali ekipo Jarenine z rezultatom 1:2. Za Krško sta bila uspešna Domen Pacek in Jaka Čuber Potočnik.

Med vikendom je novo zmago dosegla tudi članska ekipa. Tekma proti nasprotniku NK Rogaška se je končala z 0:2. Strelca za NK Krško sta bila Marko Puškarić in Vice Kendeš. Tekma je bila odigrana v težkih vremenskih razmerah. Ekipo so na gostovanje spremljali tudi Nuclear power boysi.

V soboto je na sporedu 18. krog 2. SNL in domača tekma proti sosedom na lestvici NK Fužinar Vzajemci. Obe ekipi sta do sedaj dosegli 30 točk, z boljšo razliko v golih NK Krško zaseda 5. mesto. Dvoboj bo zanimiv tudi zaradi dveh igralcev: Lovre Čirjak, ki je v 2. SNL na lestvici strelcev vodilni s 14 zadetki in Žan Medved, ki je za NK Fužinar Vzajemci dosegel 13 zadetkov.

Kadetska in mladinska ekipa proti ND Ilirija v 13. krogu 1. SKL in 13. SML nista bili uspešni. Najprej so na igrišče stopili kadeti in izgubili z rezultatom 1:4 (0:2). Edini zadetek za Krčane je v 2. polčasu dosegel Niki Radovič.

Ekipa U- 13A je z rezultatom 8:0 premagala NK Šampion. Zadetke so dosegli Marko Popelar (3x), Anej Vračun (2x), Sven Šunta (1x), Mark Kerin (1x) in Zal Likar (1x). Na vseh osmih odigranih tekmah so fantje zmagali in dosegli bogato statistiko: dosegli so 70 zadetkov, prejeli so jih pet.

V Celju so nastopili tudi ekipa U11 in odigrali tekmo proti ŽNK Savinja. Po tekmi so fantje od nasprotnikov prejeli pizze, za kar sem jim najlepše zahvaljujejo.

Leave a comment