Zmaga za mirnost pred ZELENIM DERBIJEM

Krško, 3. 4. 2018, 16:00 – Stadion Matije Gubca

NK Krško – NK Triglav   2:0 (1:0)

Izjemno pripravljena zelenica na Gubcu je omogočala igralcem obeh ekip odlične pogoje za nogometno igro.

V Krškem smo imeli čast pri deljenju pravice spremljati enega izmed najboljših nogometnih sodnikov na svetu, Damir Skomina je bil namreč glavni sodnik današnjega srečanja.

Že od prvega sodnikovega žvižga je bilo jasno, da bodo točke ostale doma. Nuklearci so zagospodarili na igrišču že od prve minute srečanja.

To srečanje je ponudilo kar nekaj dogodkov, katerim smo bili priča prvič. Pa pojdimo lepo po vrsti.

Igralci Triglava so skušali atomsko igro preprečiti z grobo igro, ki pa naših nogometašev ni preprečila na poti do zmage. Ves čas prvega polčasa je gol nekako ”visel” v zraku. Minuto po opravljeni menjavi v 43. minuti, ko je iz igre odšel Jakolič, katerega je zamenjal odlični Balić, se je po izvedenem prostem strelu Da Silve, z okoli 40 metrov – z leve strani, v 16-metrskem prostoru Triglava odlično znašel še ne 19-letni Gorenc. Z okoli 14 metrov je zadel z nogo – v levi spodnji kot – dosegel svoj prvi gol v 1. SNL. Z izidom 1:0 se je tudi končal prvi polčas.

V drugi polčas so se naši fantje podali še odločneje, da dosežejo drugi gol. Za začetek je proti golu ustrelil Da Silva. Sledil pa je drugi ”prvič”. V 62. minuti je kot z leve strani izvedel Mujan, prvenec v dresu Krškega pa je dosegel Kulinitš, nogometaš, ki je v zimskem prestopnem roku prišel iz Estonije. Krško je povedlo z 2:0, Mujan se je s podajo le še utrdil na 1. mestu asistentov v 1. SNL (10. asistenca).

V 73. minuti se je Škrbić znašel sam pred gostujočimi vrati, a mu je gostujoči vratar strel ubranil, do odbite žoge je ponovno prišel naš napadalec a s skoraj mrtvega kota, z desne strani, zadel le vratnico.

V 77. minuti je z okoli 30 metrov močno ustrelil še mladi Gorenc, a mu je gostujoči vratar Arko, z zadnjimi močmi, preprečil nov zadetek. Ob zaključku srečanja je malce previsoko meril še 19-letni  domačin – Kovačič.

Krstni nastop v članski ekipi NK Krško, v 1. SNL, je ob koncu tekme dočakal še en domačin – Zakrajšek, ki je ravno dopolnil 18 let. Zamenjal je kapetana domače ekipe Krajcarja, ki si je ob menjavi prislužil zaslužen aplavz navijačev, kapetanski trak pa je nadel domačinu Gorencu.

Povprečna starost ekipe, ki je končala tekmo, je bila 22,27 let.

Prvič v pomladanskem delu prvenstva je napadalec Škrbić odigral vso tekmo in pokazal, da je poškodba že pozabljena ter dal vedeti, da bo kaj kmalu začel dosegati zadetke, priložnost bo imel že proti Olimpiji.

ZELENI DERBI, z vodilno ekipo prvenstva, NK Olimpijo, lahko tako pričakujemo povsem mirni. V Nedeljo, 8. 4. 2018, ob 15:50 si želimo, da Gubca spet napolnimo ter NK Olimpiji pripravimo peklensko vzdušje.

Nuklearci pridite, potrebujemo VAS!