zmaga u15, povzetek jeseni u17/19

V predzadnji tekmi sezone je ekipa U15 Krško Šentjernej, dosegla novo zmago. V kratkem povzetku pa bomo orisali jesen kadetov in mladincev.

Starejši dečki so formo potrdili v Mariboru, kjer so gostovali pri ekipi ROHO. Končni rezultat tekme je bil 1:6. Za naše so zadeli Novak, Dvojmoč(2x), Penca in Hočevar(2x). V soboto pa bo na vrsti derbi vrha lestvice med Krškim in Mariborom.

Sedaj pa še nekaj besed o jesenskem delu prvenstva kadetov in mladincev.

Kadeti so slabo krenili v to sezono, predvsem zaradi težav z igralskim kadrom. Kasneje so se pobrali vendar je forma skozi jesen nihala. Končni izkupiček 1. dela sezone je 8 zmag, remi in 7 porazov, kar zadošča za 5. mesto na lestvici. Pred nami je še enajst krogov, in glede na izenačenost ekip še vedno obstaja možnost premika proti vrhu lestvice. Najboljši strelec Krškega je bil Tomaž Brdik. Zadel je 14-krat, kar ga uvršča na drugo mesto ligaške lestvice strelcev.

Lestvica 2. SKL vzhod

 

Mladinci so v težjem položaju. Krepko zaostajajo za prvima dvema mestoma. Predvsem se pozna veliko število remijev. Zaradi menjave generacije je letošnje moštvo nekoliko slabše, prav tako so nas pestile poškodbe, manjkalo pa je tudi kar nekaj športne sreče. Ob kakšni okrepitvi se lahko še vedno premaknemo navzgor po lestvici. Nažalost je sam vrh nekoliko predaleč. Najboljši strelec ekipe je Timon Regvar s sedmimi zadetki.

Lestvica 2. SML vzhod

 

Še to: Z naslednjo sezono se spreminja format mladinskih tekmovanj. In sicer bodo mladinske lige od zdaj naprej samostojno tekmovanje, kadetska liga in liga starejših dečkov pa bosta združeni (kot sedaj U17 in U19). V prvo mladinsko ligo vodi 1. mesto, v kvalifikacije vodi 2. mesto. Lige U15/17 pa se bodo ustvarile glede na rezultate letošnjih kadetskih lig. V 2. SKL vzhod napreduje prvak in izpadeta zadnjeuvrščeni ekipi.

 

Vljudno vabljeni še na zadnje domače tekme jesenskega dela v 2. SNl in 1. ligi U15 vzhod!

Za koga? Za Krško!