Zeleni derbi napolnil Gubca

Krško, 8. 4. 2018, 15:50 – Stadion Matije Gubca

NK Krško – NK Olimpija Ljubljana   0:1 (0:0)

Sodniki: Perić (Kranj), Skok (Ptujska Gora), Gabrovec (Markovci).

Strelec: 0:1 Čanađija (48.).

NK Krško: Frelih, Kulinitš, Ejup, Gorenc, Šturm, Balić, Mujan, Da Silva, Mandić (od 77. Vekić), Kovačič (od 87. Hing-Glover), Škrbić (od 64. Volarič).

NK Olimpija: Ivačič; Apau, Ilić, Uremović, Štiglec, Tomić, Miškić, Čanađija (od 77. Savić), Alves, Kronaveter (od 81. Kapun), Abass (od 71. Benko).

Rumen karton: Tomić.

Zeleni derbi na Gubcu je ponovno pričakala vrhunsko pripravljena zelenica, na katero je naš Gašo upravičeno ponosen. Pogoji za igro so bili znova vrhunski.

Trener Šćulac s pomočniki zaradi poškodb ni mogel računati na Ahčina, Perića, Jakolića in Jovanovića. Zaradi rumenih kartonov ni imel pravice nastopa Krajcer.

Gubec je ponovno zaživel s pomočjo zvestih navijačev – NPB-jevcev – lepo je bilo spet slišati glasno navijanje.

Med vratnicama je debitiral 20-letni vratar Žiga Frelih. S trdim delom na treningih si je zaslužil debi proti klubu, kot je Olimpija, na igrišču pa dokazal in upravičil trenerjevo zaupanje in podporo navijačev.

Povprečna starost začetne enajsterice NK Krško je bila 22,5 let, medtem ko je bila ekipa Olimpije v povprečju stara 25,7 let.

V prvem polčasu so igralci NK Krško prikazali taktično vrhunsko igro. Kontrolirali so potek igre in bili bolj nevarni od Olimpije, vodilne ekipe 1. SNL. Olimpija ni imela udarca v okvir naših vrat. Nevarno je sprožil Abass, v 35. minuti, a je strel zletel mimo vrat Freliha. Blizu zadetka je bil Ejup (41. min), ki je imel prosti strel z okoli 35 metrov, pravi ”projektil” je vratar Olimpije uspel izbiti v kot. Največjo priložnost je imel Škrbić (44. min), po zmedi v obrambi gostujoče ekipe, Uremović in Ivančič se namreč nista uspela dogovoriti kdo bo žogo izbil, do slednje je prišel Škrbić in z lobom z okoli 15 metrov le za las streljal mimo desne vratnice.

Začetek drugega polčasa pa je bil šokanten za domače igralce in navijače. Čanađija je v 48. minuti zadel za 1:0, po podaji Abassa. Sojenja ne bomo komentirali, to je naloga strokovnih služb NZS in združenja nogometnih sodnikov Slovenije, citiramo pa komentatorja tekme s TV prenosa na Kanalu A: ”Neregularen gol zaradi prepovedanega položaja.”

Do konca tekme smo spremljali igro med obema prostoroma, imeli smo občutek, da so bili domači nogometaši še vedno pod vplivom zadetka, prejetega na način, kot ga je opisal TV komentator, s katerim so se strinjali tudi gledalci na Gubcu.

Lepo akcijo domačih smo lahko videli v 81. minuti, pri njej so sodelovali Da Silva, Vekić, Mujan, Volarič, s strelom pa bi jo z okoli 16 metrov zaključil Kovačič, a mu je v zadnjem trenutku z izbijanjem to preprečil Miškić.

Čisto na koncu tekme smo videli še dve lepi obrambi Freliha, ki je upravičil zaupanje trenerja za njegov debi na prvoligaški zelenici.

Po tekmi smo slišali zanimiv pogovor dveh staršev domačih fantov, ki igrajo za mlajše selekcije NK Krško v zvezi z načinom, kako je bil dosežen zadetek in sporočilom, ki se tako pošilja mladim nogometašem.

S prikazano igro nogometašev NK Krško na zadnjih tekmah smo lahko več kot zadovoljni! Naslednje težko gostovanje nas čaka v soboto, 14. aprila, ob 15. uri v knežjem mestu – proti odlični ekipi Celja.

Navijači NPB z obeh bregov reke Save, združite se in nas pridite vzpodbujat!

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Tomi Dornik