Zeleni bojevniki za zelena srca na Gubcu

Krško, 12. 5. 2018, 16:50 – Stadion Matije Gubca

NK Krško – NK Maribor 2:1 (0:0)

Sodniki: Balažič Dejan (glavni sodnik), Kasapović Aleksandar (1. pomoč), Gabrovec David (2. pomoč) , Skok Aleš (4. sodnik) , Žnidaršič Andrej (5. sodnik) , Podgoršek Marko (6. sodnik).

Strelci: 0:1 Dervišević (81.), Zahović (88.), 1:2 Balič (90.).

NK Krško: Zalokar, Jakolić (od 61. Diyoke), Zakrajšek (od 69. Ejup), Krajcer, Šturm, Kulinitš, Balić, Kovačič, Sokler (od 69. Vekič), Škrbič, Volarič.

NK Maribor: Handanović, Šuler, Vrhovec (od 73. Mešanović), Hotić, Zahovič, Vršič (od 64. Tavares), Derviševič, Milec, Rajčevič, Viler, Mlakar (od 82. Kramarič).

Rumeni kartoni: Kovačič, Vekič; Šuler, Dervišević.

Rdeči karton: /

Za nogometni praznik na Gubcu so potrebne prave sestavine, atraktiven nasprotnik, Gubec napolnjen z NPB-jevci, srčna in dinamična igra naših. Lahko rečemo, da smo imeli vse potrebne sestavine, ki so s posameznimi začimbami dvoboj naredile še zanimivejši.

Že lep čas v PLTS, za katerikoli prvoligaški klub Slovenije, ni za eno izmed moštev v začetni enajsterici igralo 5 domačih fantov, kot je bilo to primer v tokratni ekipi NK Krško. Od katerih sta bila dva 18-letnika (Zakrajšek in Sokler), ki sta proti Mariboru debitirala v prvi enajsterici, tretji je bil že standardni Kovačič (19 let), četrti je bil Jakolić in peti zanesljivi vratar Zalokar – Krški ”Dida”.

Odlična predstava naših, ki so odigrali atomsko proti najuspešnejšemu nogometnemu moštvu Slovenije, ekipi Maribora. Maribor je prišel v najmočnejši postavi, manjkal je le kaznovani Ivković. Pri ekipi Krškega pa zaradi poškodb, v ekipi ni bilo Da Silve, Mujana, Gorenca in Perića.

Že v uvodnih minutah se je videlo, da so naši fantje za tekmo še kako motivirani. Manjše plohe so poskrbele, da je bila žoga hitra, temperatura in igrišče pa odlični za igro.

Prvo lepo priložnost so si priigrali Mariborčani v 4. minuti, Zahovič je po gneči v kazenskem prostoru prišel do strela in iz neposredne bližine, s težkega položaja, bil nenatančen. Spremljali smo borbeno in taktično igro naših, borili so se za vsako žogo. V 18. minuti pa so Mariborčani ponovno zapretili, iz oddaljenosti vsega 4 metrov od naših vrat, do strela je prišel Zahovič, a Zalokar je bil na mestu.

V 37. minuti najlepša priložnost tekme. Do žoge je prišel Škrbič – na sredini igrišča – in krenil proti mariborskim vratom, sam proti trem branilcem in vratarju Handanoviču. Prodiral je do roba kazenskega prostora, se znebil Šulerja in z okoli 17 metrov streljal v daljši, desni kot Handanovičevih vrat, slednji je bil že premagan, a žoga je le za nekaj centimetrov zgrešila Mariborska vrata, in mimo desne vratnice odšla v gol avt.

Na igrišču smo bili, kljub dvema debitantoma, enakovredni, v določenih trenutkih celo nevarnejši. Po končanem prvem polčasu smo pričakovali še močnejši pritisk odlične ekipe Maribora.

Drugi polčas se je začel s priložnostjo Vrhovca (48. minuta), ki je sprožil z roba kazenskega prostora, toda Zalokar je bil ponovno na mestu. V 54. minuti je bil v priložnosti ponovno Vrhovec, s 6-ih metrov je ustrelil a Zalokar je ubranil nemogoče, do odbite žoge je prišel ponovno Vrhovec, ki je v drugo meril še z glavo, a tudi tokrat je Zalokar žogo ukrotil.

V 78. minuti je z desne strani kazenskega prostora, z okoli 8 metrov od vrat, odlično sprožil Mešanović, a Zalokar je bil ponovno na mestu.

V 81. minuti, pa je glavni sodnik z veliko zamudo dosodil prosti strel za ekipo Maribora, zaradi prekrška, s čimer se gledalci na stadionu nikakor niso strinjali, od naših vrat oddaljen okoli 21 metrov. Izvedel ga je Dervišević in to kako. Dosegel je pravi ”eurogol”, zadel je preko živega zidu, v predel, kjer se stikata prečka in vratnica. Maribor je povedel z 1:0.

Kmalu po prejetem zadetku so imeli priložnost za zadetek tudi naši, v kazenskem prostoru so gledalci na Gubcu videli igranje z roko gostujočega igralca, a glavni sodnik se z njimi ni strinjal.

V 88. minuti napaka našega igralca zvezne vrste, ki je botrovala 2. golu Maribora. Po napačni podaji je do žoge prišel Tavares, podal žogo do Zahoviča, ki mu iz bližine ni bilo težko zadeti praznih vrat.

Naši se po prejetem drugem zadetku niso predali, pritisnili so na vrata Maribora in v sodnikovem podaljšku zadeli za 2:1. Častni zadetek je po podaji Vekića, z okoli 19 metrov, dosegel Balić.

Z borbeno in srčno igro so naši nogometaši ohranili zeleno srce, zaslužili pa bi si vsaj točko. Lahko rečemo, da smo padli častno.

Za spremembo so to sredo naši nogometaši prosti, do konca prvenstva so še tri kola, naslednje je na vrsti težko gostovanje v Domžalah, v nedeljo, 20. 5. 2018 – ob 16:50.