Zaslužena zmaga Triglava pred praznimi tribunami

Kranj, 21. 5. 2018, 15:00 – Športni center Kranj

NK Triglav – NK Krško 2:0 (2:0)

Sodniki: Glažar Roman (glavni sodnik), Burjan Aleksander (1. pomočnik), Šprah Robert (2. pomočnik), Mertik Bojan (4. sodnik).

Strelci: 1:0 Majcen (20.), 2:0 Tijanić (45.).

NK Triglav: Džafić, Elsner, D. Kryeziu, Zec, Mlakar, Tijanić, E. Kryeziu, Udovič, Kuhar, Majcen (od 80. Žurga), Poplatnik (od 90. Pušnik).

NK Krško: Zalokar, Šturm (od 74. Vekić), Ejup, Krajcer, Kulinitš, Volarič, Balić, Ogrinec, Mujan (od 89. Sokler), Mandić (od 46. Hing-Glover), Škrbić.

Rumeni kartoni: Mujan, Ejup, Sokler.

Rdeči karton: /

Tekma v Kranju se je morala odigrati pred praznimi tribunami, zaradi kazni NK Triglav – s strani NZS.

Igralci Triglava so se nam oddolžili za poraz iz začetka meseca aprila (3. 4.). Do zmage so prišli povsem zasluženo, s srčno in veliko boljšo predstavo, z enakim izzidom, kot se je končal na Gubcu – takrat v našo korist.

Za igralce NK Krško je bila to 9. tekma v mesecu dni, kar se je poznalo tudi na igralcih, seveda pa to ne more biti opravičilo za igro v kateri ni bilo videti želje.

Ekipi poškodovanih se je priključil še najboljši posameznik drugega dela prvenstva, v naši ekipi, Da Silva. Zaradi utrujenosti nista bila v prvi enajsterici domačina Gorenc in Kovačič.

Že v 20. minuti, se je obrestovala boljša igra domačinov, ko je po podaji Poplatnika v prazen prostor 16-metrskega prostora, ob slabem posredovanju našega branilca, Majcen premagal Zalokarja, s strelom po tleh. Triglav je zasluženo povedel z 1:0.

Strelec prvega gola je v 42. minuti iz neposredne bližine streljal preko gola Zalokarja, zato pa so boljšo igro igralci Triglava kronali z zadetkom v 2. minuti sodnikovega podaljška. S prostega strela je za 2:0 zadel Tijanić.

V drugem polčasu so v 53. minuti imeli lepo priložnost za povišanje vodstva gostitelji, priložnosti za 3:0 ni izkoristil Udovč. Omembe vreden je bil še strel Volariča v 83. minuti, ki ni zadel cilja – z okoli 25 metrov. Najlepša priložnost naših se je ponudila v 90. minuti, ko je lepo preigraval Vekić, na levi strani, podal v kazenski prostor, kjer najprej Glover – strel z glavo, nato še Sokler – strel z nogo, nista uspela premagati tokrat odličnega Džafića.

Nekoliko boljšo igro naših smo spremljali v drugem polčasu, a ne dovolj za popravek splošnega vtisa.

Popravni izpit imajo naši nogometaši v soboto, 5. 4. 2018 – ob 19:00, ko na Gubcu gostimo odlično ekipo NK Rudar iz Velenja.

Nuklearci pridite, potrebujemo VAS!

Foto: www.ekipa24.si