Velikonočni zajec odnesel točko v 89. minuti

Krško, 31. 3. 2018, 17:00 – Stadion Matije Gubca

NK Krško – NK Domžale   1:2 (1:1)

Igrišče na Gubcu je bilo ponovno dobro pripravljeno, glede na obilno deževje, ki je bilo na velikonočno soboto v Krškem, še nekaj ur pred tekmo.

V goste je prišla ekipa Domžal, ki je hit prvenstva in trenutno igra najlepši nogomet v 1. SNL. V ekipi Krškega je manjkal najboljši podajalec 1. SNL, Mujan, ki je tekmo izpustil zaradi prepovedi igranja (rumeni kartoni), mladi Kovačič zaradi bolezni tekme ni začel v prvi enajsterici, v ekipi ni bilo niti poškodovanega Mandića, karavani poškodovanih igralcev se je pridružil še Jovanović.

Začetek je bil zares atomski, že v 2. minuti srečanja so gledalci na Gubci skočili na noge. Ejup je s prostega strela, iz oddaljenosti okoli 30 m, zadel ”malo mrežico” – v vratarjev levi spodnji kot. Sledilo je veselje tako na tribunah kot na in ob igrišču.

V 7. minuti je bilo veselja konec, na žalost vseh navijačev je domači vratar Zalokar storil nepotreben prekršek za 11-metrovko. Darilo so Domžalčani z veseljem sprejeli, z 11-ih metrov je zanesljivo zadel najizkušenejši izmed gostujočih igralcev, Ibričić. Številni člani Torcide iz Krškega se ga spominjajo še iz časov, ko je igral za Hajduk iz Splita.

Poznavalci nogometa pravijo, da je najboljši sodnik tisti, ki se ga med srečanjem ne opazi, glavni delilec pravice na igrišču, Borošak, pa je bil zelo opazen. V 19. minuti srečanja so imeli Domžalčani veliko priložnost za zadetek. Glavni sodnik je namreč dosodil indirekten prosti strel, katerega vzrok gledalcem na Gubcu ni bil jasen, od gola oddaljen okoli 7 m. K sreči ponujene priložnosti igralci Domžal niso uspeli izkoristiti.

Prvi polčas se je končal z izidom 1:1, bilo je še nekaj pol-priložnosti na obeh straneh.

Največja priložnost za dosego zadetka domače ekipe je bila kmalu po pričetku 2. polčasa, ko je po lepi podaji v kazenski prostor prodiral Škrbić, prišel je pred gostujočega branilca in že je krenil po svoj 12. zadetek za ekipo NK Krško. Branilec ga je oviral z rokami od zadaj, ga tudi ”položil” na zelenico in gledalci na Gubcu so se že veselili 11-metrovke za domače moštvo, glavni sodnik Borošak se z njimi žal ni strinjal.

Sledila je igra med obema kazenskima prostoroma, v 65. minuti pa je gostujoči napadalec Bizjak sprožil strel proti našim vratom, Zalokar je bil na mestu. Od 75. minute naprej so kar nekaj strelov proti vratom Domžal imeli nogometaši NK Krško, žal je manjkalo malo več zbranosti v zaključku. Lepe priložnosti so se ponudile Volariču in Vekiću. Blizu zadetka je bil še Ibričić, s prostega strela v 83. minuti je streljal mimo leve vratnice.

Vsi smo se že pripravili na konec tekme z izidom 1:1, ko je v 89. minuti zmagoviti zadetek za goste dosegel rezervist Hodžić, z roba 16-metrskega prostora.

Domači igralci so prikazali borbeno in všečno igro, ničesar jim ni bilo moč očitati, zaslužili bi si vsaj točko, z malo več zbranosti pa je bila dosegljiva tudi zmaga.

Za dobro predstavo so navijači pozdravili domače moštvo. Nove točke bomo morali iskati proti ekipi NK Triglava, v torek, 3. 4. 2018, ob 16:00 – na Gubcu.

Nuklearci pridite, potrebujemo VAS!