Velika točka proti državnim prvakom

Krško: Olimpija 0:0 (0:0)

Stadion Matije Gubca, sodniki: Mertik (Odranci), Smej (Fokovci), Herženjak (Lendava).

Strelci: /

Krško: Zalokar, Hing-Glover, Zakrajšek, Brekalo, Štefulj, Da Silva (od 69. Kovačič), Ogrinec, Srečkovič (od 73. Mandić), Volarič, Sokler (od 83. Vekić), Ristovski.

Olimpija: Ivačič, Gajić, Ilić, Zarifović, Štiglec, Putinčanin (od 63. Brkić), Tomić, Suljić, Savić (od 76. Vombergar), Boateng.

Rumeni kartoni: Volarič, Sokler, Ristovski; Črnic, Štiglec.

Rdeč karton: /

V vročem nedeljskem večeru sta se na Stadionu Matije Gubca pomerila NK Krško in aktualni državni prvak NK Olimpija.

Ekipa Krškega, ki je v novi sezoni sestavljena iz mlajših fantov, ki se skušajo dokazati na igrišču in izkušenejših, s katerimi tvorijo celoto, je včeraj dokazala, da sodi v Prvo ligo Telekom Slovenije. Brez velikih težav so se na veselje gledalcev na Stadionu Matije Gubca uspešno borili proti vsaj na papirju veliko večjemu tekmecu.

Že sam začetek tekme bi lahko z malo več športne sreče spremenil izid na semaforju, ko je Nenad Srečković s prostega strela poskušal presenetiti Olimpijinega vratarja Ivačiča, ki mu je strel s težavo ubranil.

Na strani tekmecev velja omeniti priložnost Boatenga, Putičanina in Savića. Kljub večji posesti žoge Olimpije so Nuclearci sproščeno in hkrati borbeno pokrivali nasprotnika in mu do večjih priložnosti niso pustili.

Do lepe priložnosti sta prišla Luka Volarič pred zaključkom prvega polčasa, njegov strel je Ivačič ubranil in Daniel Štefulj v 52. minuti.

V 65. minuti je Marko Zalokar pri izbijanju žoge v hrbet zadel Gorana Brkića, žoga je nato nevarno zletela mimo vratnice.

V zadnji tretjini tekme je našim fantom začelo zmanjkovati moči, ker se je kar nekaj igralcev ekipi pridružilo kasneje in še niso v polnem tekmovalnem ritmu, kar so začutili Olimpijini igralci in poskušali doseči zadetek. Kljub temu se naši fantje do konca tekme niso predali in na čelu z vratarjem Markom Zalokarjem dosegli pomembno točko.

Velja omeniti, da je poleg Marka Zalokarja celotno tekmo odigral 18- letni Tomaž Zakrajšek, 83 minut je odigral 19- letni Ester Sokler, priložnost je dobil tudi 19- letni David Kovačič (20 minut).

V tretjem krogu PLTS NK Krško gostuje v Velenju. Tekma bo zaradi evropske tekme Rudarja na sporedu v ponedeljek, 06.08.2018 ob 18.00.

Krško, zeleno Krško, ti si šampion!