V pričakovanju odločitve o novem trenerju NK Krško

Dosedanji trener Rok Zorko, ki je izpolnil zadani cilj in z ekipo dosegel obstanek v prvi ligi se od vodenja prvoligaške ekipe poslavlja zaradi profesionalnih razlogov in ciljev povezanih z razvojem mladih nogometašev v nogometni šoli NK Krško. Strategija kluba NK Krško je razvoj mladih in domačih igralcev v povezavi z igranjem na najvišjem tekmovalnem nivoju 1.SNL.

 Ekipa NK Krško je izpolnila zadani cilj obstanka v 1. SNL in je po menjavi trenerja, v 12 tekmah spomladanskega dela dosegla 16 točk, s pozitivno razliko v zadetkih 14:12. Po odigranih 12 tekmah so nogometaši dosegli 4 zmage, 4 neodločene rezultate in 4 poraze. Da je strategija kluba razvoj mladih igralcev potrjuje dejstvo, da je bila povprečna starost ekipe na tekmah spomladanskega dela 22 let. Najmlajša začetna postava, je bila na domači tekmi proti NK Mariboru s povprečno starostjo 21,7 let, medtem ko je Maribor imel povprečje 29,5 let (tekma se je končala z rezultatom 1:1). Igralski kader NK Krško je v spomladanskem delu sestavljalo kar 6 najstnikov:  Jan Gorenc 17 let, Ester Sokler 17 let, David Kovačič 18 let, Uroš Jovanović 18 let, Nermin Haljeta 19 let in Roko Nakič 19 let. Strategija razvoja kluba je razvoj domačih nogometašev, ki dobijo priložnost igrati v prvoligaški zasedbi. Na najpomembnejši tekmi zaključka sezone proti NK Aluminiju je tekmo na zelenici zaključilo 5 Krčanov (Zalokar, Urbanč, Gorenc, Kovačič in Sokler).

»Eden izmed pomembnejših razlogov, da sem sprejel vodenje članske ekipe je bil ta da sem verjel v projekt kluba. Razvoj in promocija mladih igralcev za katere sem bil prepričan, da so zaradi svoje kakovosti sposobni igrati v prvi članski ekipi. Marsikdo me je opozarjal, da je to nemogoče in da na tak način nimamo možnosti za obstanek v ligi. Zato sem še toliko bolj ponosen na naš uspeh in izpolnjen cilj, ki je bil obstanek v ligi brez kvalifikacij. Za konec pa bi se rad zahvalil upravi za zaupanje, vsem domačim za razumevanje ter navijačem za podporo naši ekipi in Krškemu klubu.« je po zaključku izjavil Rok Zorko, ki se vrača v NŠ NK Krško kjer bo prevzel vodenje mladinske nogometne šole. Potencial nogometne šole in nogometnega kluba nazorno pokažejo širši in trenutni seznami mladih državnih reprezentanc, na katerih se trenutno nahaja 11 mladih nogometašev: Koritnik, Španring, Lipec A., Sivonjič U16; Zakrajšek in Rešetič U17; Sokler, Gorenc, Kovačič in Goričar U18; Kramarič U21 (kot posojen nogometaš NK Maribora), katere bo potrebno vzpodbujati skozi priložnosti igranja v naši članski ekipi.