V Celje po vozovnico za četrtfinale Pokala Slovenije

Današnja sreda bo pokalno obarvana, nuklearci ob 16. uri potujejo na stadion Z’dežele v Celje, kjer bodo odigrali tekmo osmine finala Pokala Slovenije proti NK Celje. Po težkem srečanju z Mariborom so igralci imeli malo časa za pripravo s celjskim prvoligašem, a v Celje potujejo zgolj z enim ciljem. Zborbati, priigrati zmago, ki bi odprla vrata v četrtfinale tekmovanja. Prvo pokalno tekmo je v vratih stal mladi Žiga Frelih, ki bo najbrž tudi danes lovil žoge in poskušal ubraniti pajkovo družino: “V tem kratkem času smo se zelo dobro pripravili na današnjo tekmo. V Celje gremo po zmago, četrtfinale pokala je za našo ekipo velik cilj.”

Nismo mogli mimo vprašanja, kako sta se novinca Volaš in Vukušić vklopila v novo okolje. Žiga pozitivno: “Dalibor in Ante sta se super vklopila, na daleč se vidijo njune izkušnje in glede na videno sta zasluženo igrala v klubih, kjer sta. Predvsem mladi igralci se učimo od njiju, v vsakem trenutku sta pripravljena pomagati.”

Žiga je trenutno še malce v Didini senci, ki je s tekmo proti Mariboru presegel mejo 10.000 minut v Prvi ligi Telekom Slovenije in je nesporni prvi vratar nuklearcev in hkrati edini v moštvu, ki je v ekipi od uvrstitve v prvo ligo. A Krško je moštvo velikih priložnosti za mlade igralce: “Mlajši se trudimo na treningih, dajemo svojih 120 % in potrpežljivo čakamo na priložnost. In ko pride, jo moraš izkoristiti na polno,” zaključi Frelih.

Tekma se začne ob 19. uri, glavni sodnik je Alen Borošak. Krčani igrajo brez Ejupa in Tomića, zaradi kazni rdečega kartona, po poškodbi se predvidoma vrača Luka Volarič. Tekmo si lahko ogledate v živo, prenosa ne bo.