Selekcija U10 NŠ NK Krško osvojila TROFEJ BANA JELAČIČA

Selekcija U10 se je udeležila izredno močnega tridnevnega turnirja v Vukovini pri Zagrebu. Na turnirju je nastopilo 32 ekip iz petih držav (Hrvaške, BIH, Madžarske, Avstrije in Slovenije)
Nastopile so vse najboljše Hrvaške prvoligaške ekipe ter prvak BIH Zrinski večkratni prvak Madžarske Videoton ter ostali.
V petek so naši mladi nogometaši odigrali tri tekme ter visoko premagali vse nasprotnike (NK Špansko, NK Zelina in Hrvatski dragovoljac).
Nato je sledil dan odmora v nedeljo smo bili priča izločilnim dvobojem.
V osmini finala smo se pomerili z vrstniki iz Avstrie GAK juniors ter jih premagali 3:1.
V četrtfinalu so nas čakali stari znanci, aktualni prvaki BIH HNK Zrinski. V izredno napeti tekmi smo v drugem polčasu dosegli dva gola in in si prislužili polfinale.
V polfinalu smo igrali proti večkratnemu prvaku Hrvaške GNK Dinamo. V izredno kvalitetnem dvoboju smo prikazali izjemno igro ter zasluženo visoko premagali favorite uz hrvaške prestolnice.
Ob zvokih glazbe lige prvakov in predstavitvi obeh ekip smo se ob 19h v velikem finalu pomerili z NK LOKOMOTIVA iz Zagreba, ki je na turnirju do finala prejela le en zadetek.
Naši fantje so v finalu iz sebe iztisnili  še zadnje atome moči ter že po petih minutah igre zabili tri gole. V nadaljevanju prvega polčasa smo si ustvarili številne priložnosti a rezultat je ostal nespremenjen. V drugem polčasu je Lokomotiva uspela zaostanek zmanjšati a z veliko mero zbranosti in odločnosti smo uspeli prednost obdržati do konca in se zasluženo veselili velike zmage.
Na koncu naj pohvalim bučno podporo naših zvestih navijačev (staršev in ostalih)
REZULTATI NA TURNIRJU :
Skupina
NŠ NK Krško : NK Špansko 6:0
NŠ NK Krško : NK Zelina 4:1
NŠ NK Krško : NK Hrvatski dragovoljac 6:0
1/8finala 
NŠ NK Krško : GAK Juniors 3:1
1/4 finale
NŠ NK Krško : HNK Zrinski 2:0
1/2 finale
NŠ NK Krško : GNK Dinamo 5:2
finale
NŠ NK Krško : NK Lokomotiva 3:2