Trije Krški mladci do profi pogodb

V NK Krško sledimo zastavljenemu projektu vključevanja mladih nogometašev v člansko ekipo. Od zime 2017 so dobili priložnost in bili priključeni prvi ekipi štirje nogometaši NŠ NK Krško letnika 1999. Trije pa so v prejšnjem tednu že podpisali svoje prve profesionalne pogodbe, saj so si le te priborili z dokazovanjem na treningih in tekmah članske ekipe NK Krško. Po Luki Kerinu (Inter Milano), Luki Gučku (Betis Sevilla) in Vanji Drkušiču (Herenveen) mladih nogometaših, ki so že podpisali svoje prve profesionalne pogodbe med tem, ko so prestopili v tuje klube, so ti fantje še dodatni predstavniki nogometašev letnika 1999 (krška najbolj nadarjena generacija do sedaj). Ester Sokler, David Kovačič in Jan Gorenc so tako bližje svojim sanjam, da bodo lahko nekoč igrali nogomet na visoki članski ravni.  Poleg omenjenih fantov pa NŠ NK Krško premore še ogromno talentiranih nogometašev o katerih se bo še slišalo…

Pa predstavimo mladce, ki so podpisali profesionalne pogodbe z NK Krško:

Jan Gorenc letnik 1999, je tako v tej sezoni kot vhodni mladinec že odigral 14 tekem in 1.119 minut, prav tako pa je član reprezentance U18 ter bil vpoklican na tri treninge reprezentance U21. Jan je prvič stopil na igrišča v Krškem s svojimi rosnimi 7-imi leti.

David Kovačič je prav tako letnik 1999 in je v tej sezoni zbral prav tako 14 nastopov in 812 minut v 1.SNL. David je zvezni igralec, ki je prav tako reprezentant U18 ter bil pred kratkim vpoklican na prvi trening reprezentance U21. David je prav tako član NŠ NK Krško od svojega 6 leta starosti.

Ester Sokler je prav tako naš član od svojega šestega leta starosti in je potencialno zelo perspektiven nogometaš letnika 1999. Le ta je vstopil v igro na 3-eh tekmah 1. SNL in v letošnji sezoni kot vhodni mladinec zadel 12 zadetkov na 22-ih tekmah 1. SML. Napadalec je prav tako član mlade državne reprezentance U18.

V prihodnosti bomo z velikim veseljem priložnost ponudili še nekaterim našim mladim nogometašem, ki so vzgojeni v NŠ NK Krško, ki več kot očitno zelo dobro deluje. Ponosni smo na našo nogometno šolo, ki z dolgoročno razvojno usmeritvijo in trdnimi temelji Otroške nogometne šole zagotavlja stabilnost in kvaliteto vsake naslednje najmlajše generacije.

Komentar podpisa pogodb Roka Zorka, članskega trenerja NK Krško in dolgoletnega vodje NŠ NK Krško: To je plod dolgoročnega dela in odrekanja vseh trenerjev ter upravnega dela NŠ, katerim gredo velike zasluge za eksplozijo nogometa v Posavju. Prepoznana kvaliteta naših mladcev je posledica usposobljenosti strokovnih delavcev NŠ in skupnih ciljev, ki jim sledimo. Z morebitnimi boljšimi pogoji za delo in predvsem še dodatnim igriščem za treninge, bomo lahko še napredovali, kar je naša velika želja. Nogometaši kot so Jan, David in Ester so samo nekateri, ki se jim je v tem trenutku uspelo prebiti v prvo ekipo, v prihodnje pričakujem, da bo še marsikdo izkoristil ponujeno priložnost in bomo tako kmalu imeli še dosti bolj Krško ekipo, kar je želja vseh nas v klubu. Fantom želim veliko sreče in čim manj poškodb na njihovi nogometni poti, prav tako pa želim, da tudi naši navijači in pripadniki kluba vidijo dobro delo v projektu, ki ga v NŠ in NK želimo izpeljati. Podpora okolice in zaupanje je nujno, saj lahko samo tako gremo korak za korakom naprej. Sam sem Krčan in delujem v klubu 33 let, zato si vzamem pravico da izjavim naslednje. To so bile moje sanje, da bi Krško nekoč igralo v 1. SNL in da bodo naši mladi nogometaši reprezentanti ter na koncu nogometni profesionalci. Za to smo trdo delali in to smo si z delom tudi zaslužili!

ZANIMIVOST za naše navijače, ki jih skrbi prisotnost Krških nogometašev v naši članski ekipi.
Zapišimo še ta podatek, da je na ključni tekmi sezone v 1.SNL  proti NK Aluminij iz Kidričevega  nastopalo kar 5 Krčanov in to so Marko Zalokar, Dejan Urbanč, David Kovačič, Jan Gorenc in Ester Sokler.

 

Krško, zeleno Krško ti si šampion, mi smo Nuklearci, vedno smo s teboj!