Tekma traja 90 minut in sodnikov dodatek

Ta sestavni del vsake tekme je včasih bolj, včasih manj boleč. Včerajšnji zadetek Kranjčanov v sodnikovem dodatku (92. minuti) je žal ponovno iztrgal potrebne točke iz naših rok. Zanimiva tekma preobratov in (ne)pričakovano veliko golov, v kateri so nuklearci pokazali veliko, a vseeno premalo za miren spanec. Veseli dvig učinkovitosti napadalcev, saj je bila nedeljska tekma prva v PLTS po lanski domači zmagi proti Celju 3:1, ko smo zadeli trikrat. Veseli tudi novi, zdaj že skoraj klasični “čošak” Da Silve, ki je tokrat zadel kar iz igre. Veseli tudi povratek Perića po poškodbi, začinjen s prefinjenim dotikom žoge za (žal) zadnji gol nuklearcev.

Žal pa je tokrat zmanjkalo predvsem v obrambi, ki je bila v tej sezoni naše glavno orožje, kar je po tekmi poudaril tudi trener Alen Šćulac: “Tekma je bila polna preobratov. Fantje so odlično začeli tekmo, hitro povedli in prav čvrsta obrambna igra celotne igre, kar nas je doslej krasila, nam tokrat ni uspela. Prelahko smo pustili nasprotniku, da je tekmo izenačil in nato celo povedel. Z določenimi rošadami smo prišli do tretjega zadetka in glede na to, da so bili na igrišču izkušeni igralci, bi tekmo morali rutinirano pripeljati do konca in osvojiti to točko. Po poteku na igrišču bi si jo tudi zaslužili, v podaljšku smo prejeli ta zadetek in v Krško odhajamo brez osvojene točke, oz. treh.”

Naslednja tekma bo prinesla nove priložnosti za gole, točke in zmago. Motiva proti Aluminiju ne bo manjkalo, revanša za izpad v pokalnem tekmovanju bo glavni cilj ekipe. Želja po uspešni predstavi bo prisotna, saj se bodo igralci želeli zahvaliti in odkupiti številnim in zelo glasnim NPBjevcem, ki so potovali v Kranj in bili sestavni del tekme ter TV prenosa. Tekma bo na martinovo nedeljo, 11. novembra ob 18. uri na Gubcu.

Potek tekme:

Maloštevilni gledalci v Kranju so v prvem polčasu videli kar štiri zadetke. Prvega v osmi minuti, ko je Dalibor Volaš goste popeljal do vodstva s strelom iz bližine. Krčani so imeli v deseti minuti novo lepo priložnost, ko je Ante Vukušić stekel v protinapad, Luka Čadež je stekel iz vrat, krški napadalec ga je preigral, nato pa ga je blokiral Tilen Mlakar.

Minuto pozneje pa je Krško podvojilo prednost, potem ko je Marco Da Silva streljal z leve strani, žogo poslal čez Čadeža v vratnico, od nje pa se je žoga odbila v mrežo. V 15. minuti so gosti dosegli še en zadetek, a so ga sodniki razveljavili zaradi Vukušićevega prepovedanega položaja.

V 18. minuti pa so se razveselili tudi domači navijači, saj je Tom Žurga znižal zaostanek, ko je po podaji Luke Majcna z desne strani zadel iz bližine. Majcen je bil v vlogi podajalca tudi v 22. minuti, ko je Egzon Kryeziu s približno 15 metrov z leve strani zadel za 2:2.

Do konca polčasa so bili gosti nevarni še v 31. minuti, ko je Marin Perić streljal iz bližine malce z leve strani, izkazal pa je kranjski vratar.
Domači pa so nase opozorili še v 37. minuti, ko so v eni akciji dvakrat streljali, obakrat pa je bil na mestu Marko Zalokar.

Slednji pa je že v 48. minuti moral znova v mrežo po žogo, potem ko je stekel iz vrat, a ga je preigral Tom Žurga in zadel za 3:2. Za Žurgo je to četrti gol v sezoni. Že devet minut pozneje pa so se v igro vrnili Krčani, ko je iz bližine po Volaševi podaji zadel še Marin Perić.

Sledilo je obdobje brez priložnosti na eni ali drugi strani, v drugi minuti sodniškega dodatka pa so do zmagovitega gola prišli Kranjčani, potem ko je malce izven kazenskega prostora do odbite žogo prišel Egzon Kryeizu in zadel za 4:3. Takoj zatem je Čadež obranil še strela Volaša na drugi strani.

Kranjčani bodo v 16. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Krčani pa bodo dan pozneje gostili Aluminij.

Tekst: STA, NK Krško

Foto: www.ekipa24.si