Srečno, Jaka! “Ostajam zvest zeleni barvi”

V NK Krško je zrastel še en nogometaš, ki je svojim delom, voljo in ob pomoči trenerjev NK Krško, uspel razviti talent do te mere, da si je v februarju letošnjega leta prislužil vpoklic v nogometno reprezentanco Slovenije – selekcija U15.Jaka ni uspešen samo na nogometnih igrišču, temveč tudi v šolskih klopeh. Obiskoval je OŠ Adama Bohoriča Brestanica in si letos, ob zaključeni devetletki, prislužil povabilo na sprejem najuspešnejših učenk in učencev v očini Krško pri županu Občine Krško, mag. Miranu Stanku.

Podobno kot pred leti naš najuspešnejši nogometaš NK Krško Robert Berić, se je tudi Jaka odločil za nadaljevanje srednje šole v Ljubljani. Tako bo dres NK Krško zamenjal z novim – prav tako zelenim.

Jaka Čuber Potočnik je 15-letni nogometaš, ki je nase opozoril z doseganjem zadetkov, predvsem v zadnji sezoni, z igranjem v 1. SNL – vzhod (selekcija U15), kjer je po prekinitvi prvenstva s 16 doseženimi zadetki, končal na 2. mestu lestvice strelcev 1. SNL – U15 – vzhod. Tudi ekipa U15 NK Krško je končala prvenstvo na 2. mestu, takoj za NK Maribor. Jaka je nastopal tudi že za ekipo NK Krško U17, ki je prav tako igrala v 1. SKL.

 1. Jaka, povej nam, na katero srednjo šolo si se vpisal in v kateri klub boš prestopil?
  Vpisal sem se v športni oddelek Gimnazije Šiška v Ljubljani. Iz NK Krško bom prestopil v NK Olimpija, tako ostajam še naprej zvest zeleni barvi.
 2. Na katerem igralnem mestu se znajdeš najbolje? Verjetno imaš tudi vzornika – katerega in zakaj?
  Najbolje se znajdem kot osrednji napadalec. Kot nogometnega vzornika bi izpostavil Cristiana Ronalda, saj trdno, vztrajno in »z glavo na mestu« opravi tako treninge kot tekme. Njegove predstave so zares izjemne.
 3. Napadalci so v svetu nogometa zelo cenjeni – vemo, da se nogomet igra zaradi zadetkov – je v tem razlog, da si se odločil postati napadalec?
  Že od vsega začetka se je pokazalo, da sem kot napadalec najkoristnejši za ekipo. Vedno sem si želel zabijati gole in bil v tem uspešen. Ta želja je z leti rastla in na ta način želim pomagati ekipi, da doseže zmago.
 4. Kateri izmed trenerjev v NK Krško meniš, da so te najbolj navdušili nad igranjem nogometa? Želiš izpostaviti katerega izmed njih?
  Vsak izmed trenerjev je prispeval, da sem v nogometu napredoval in si prislužil vpoklic v izbrano vrsto Slovenije. Če že moram koga izpostaviti, pa je to eden izmed najbolj prepoznavnih oseb NK Krško – Anže Urbanč, ki me je kot prvi trener pri mojih petih letih, prišel iskat v vrtec – za moj prvi nogometni trening.
 5. Vpoklic v reprezentanco Slovenije je gotovo velika čast. Imaš občutek, da se ti je v tem trenutku kaj spremenilo?
  Za vsakega športnika je največja čast, da obleče dres z državnim grbom. To mi je zagotovo dalo še večjo motivacijo, treniral sem še z večjim zanosom in se na nogometni zelenici še bolj trudil. Vsekakor pa želim selektorja reprezentance s svojimi predstavami prepričevati še za naslednja vabila na reprezentančne obveznosti.
 6. Kateri poklic si želiš opravljati v življenju?
  Moje največje sanje so postati profesionalni nogometaš, zaigrati v Ligi prvakov in na svetovnem prvenstvu, seveda za izbrano vrsto Slovenije. Poleg tega pa bi si želel pridobiti ustrezno izobrazbo in postati zdravnik ter poklic opravljati po končani nogometni karieri.
 7. Imaš kakšno sporočilo za sedaj že bivše soigralce v NK Krško, verjetno jih boš pogrešal?
  Vsem soigralcem in članom NK Krško bi rad povedal, da naj vztrajajo in zvesto trenirajo ter z največjim ponosom branijo grb NK Krško. Pogrešal bom celotno ekipo in za vedno ohranil spomine na moj klub, ki ga nosim v srcu – NK Krško.
 8. Nogomet v NK Krško ima že zelo dolgo tradicijo. Imaš kakšen nasvet za fante, ki že trenirajo za NK Krško oz. bodo s treniranjem komaj začeli?
  Vsem, ki že trenirajo in tistim, ki se bodo še odločili igrati nogomet v NK Krško, sporočam, da nam nogomet v življenju pomaga pri sprejemanju pravih odločitev. S treniranjem nogometa si pridobimo delovne navade in izkušnje za bolje organiziranje vsakdana, prav tako se naučimo biti del ekipe, stke se tudi zelo veliko tesnih prijateljstev. Vsekakor pa gibanje, ki je sestavni del nogometa, razbistri um in krepi telo. Vsekakor drži, da je nogomet najpomembnejša postranska zadeva na svetu.

Na koncu se želim zahvaliti celotnemu vodstvu NK Krško, da nam mladim omogočajo najboljše pogoje za kakovostne treninge, tako gledano z vidika infrastrukture, organizacije kot trenerskega kadra. NK Krško želim vse najboljše in saj veste – prihodnost je zelena!