Soklerjev prvi zadetek v PLTS

Domžale, 18. 4. 2018, 18:00 – Športni park Domžale

NK Domžale – NK Krško – 3 : 1 (2:1)

Sodniki: Tkalčič Bojan (glavni sodnik), Benc Uroš (1. pomoč), Perger Primož (2. pomoč) , Borošak Alen (4. sodnik)

Strelci: 0:1 Sokler (8.), 1:1 Melnjak (12.), 2:1 Vetrih (41.), 3:1 lbraimi (86.).

NK Domžale: Mulalić, Vetrih, Širok, Dobrovoljc, Žužek, Melnjak, Husmani, Ibraimi, Alvir (od 72. Ibričić), Bizjak (od 68. Franjić), Hebaj (od 63. Nicholson).

NK Krško: Frelih, Nesher (od 55. Jakolič), Zakrajšek, Krajcer, Kulinitš, Volarič (od 78. Ahčin), Balić, Kovačič, Vekič, Sokler, Škrbič (od 75. Vidović).

Rumeni kartoni: Dobrovoljc; Volarič, Zakrajšek.

Rdeči karton: /.

Krški nogometaši so po dolgem času imeli teden dni časa, da se pripravijo na tekmo z Domžalami. Po napornem ritmu so je bila sreda pred tokratnim gostovanjem v Domžalah prosta.

Trener Šćulac je na tokratni tekmi ponovno ponudil priložnost mlademu, 20-letnemu, vratarju Frelihu, v začetni enajsterici je debitiral 20-letni Nesher, ponovno sta od prve minute zaigrala odlična 18-letni Zakrajšek, in 19 letni Sokler ter že standardni Kovačič (19 let). Zadnji trije so seveda domačini.

Začetek tekme pa sanjski. S prvencem v PLTS se je proslavil Sokler, po globinski podaji Kulinitša, z desne strani, je domači obrambni vrsti lepo pobegnil mladi Sokler in v slogu pravega napadalca rutinirano premagal Mulalića in poskrbel za presenetljivo vodstvo naših.

Ekipa Krškega je dobro stala na igrišču, a že po vsega 4-ih minutah so Domžalčani uspeli izenačiti. Melnjak je po strelu z levega roba kazenskega prostora zadel v krajši kot Freliha in izenačil na 1:1.

Še naprej smo gledali dokaj izenačeno igro med obema kazenskima prostoroma, potem pa je sledil kot domače ekipe, z leve strani. Našim igralcem je le za hip popustila zbranost in žoge, ki se je počasi kotalila po kazenskem prostoru naših, niso uspeli izbiti. V gneči se je najbolje znašel Vetrih in v 41. minuti poskrbel za prvo vodstvo Domžal na tej tekmi, 2:1.

V 61. minuti je po levi strani lepo prodiral Jakolič, podal žogo v srce 16-metrskega prostora proti Kovačiču, pred njim je domači igralec žogo izbil na rob kazenskega prostora, do nje se je dokopal Škrbić in prišel do strela s 14-ih metrov, v zadnjem hipu pa mu je strel blokiral domači obrambni igralec in preprečil zanesljiv zadetek našega napadalca.

V 65. minuti je strel Alvirja s 15-ih metrov odlično ubranil Frelih. V 77. minuti je Nicholson streljal preko gola. Najlepša priložnost naših v 2. polčasu pa se je zgodila v 77. minuti. Po mojstrski podaji Ahčina, je s sredine kazenskega prostora, malce z desne strani, lepo ustrelil Vidović, a vratar Mulalić je s skrajnimi močni žogo preusmeril v kot.

V 86. minuti pa nov zadetek. Z levega roba kazenskega prostora je sprožil Franjić, Frelih je strel ubranil, do žoge pa je pred našimi obrambnimi igralci uspel priti Ibraimi in zadel za 3:1. Namesto izenačenja naših, ob priložnosti Vidovića, smo sedaj zaostajali za 2 zadetka.

V 89. minuti je v kazenskem prostoru prodiral Jakolič, s prekrškom ga je zaustavil domači branilec, glavni sodnik je takoj pokazal na belo točko. Izvajalec je bil Vekić, ki pa je ustrelil preko gola.

Naše mlado moštvo je odigralo dobro tekmo, za malo več športne sreče bi se lahko končala tudi z drugačnim izidom.

Pred našim moštvom sta še dve tekmi, prva v sredo, 23. 5. 2018 – ob 16:00, v Ljubljani, proti ekipi Olimpije, ponovno vodilni na lestvici.

Zadnja tekma letošnje sezone pa bo v Nedeljo, 27. 5. 2018 – ob 16:00, seveda na Gubcu.

Najprej ste navijači seveda vabljeni v Ljubljano, v nedeljo pa pridite na zadnjo tekmo tretje sezone v PLTS, da se skupaj poveselimo ob koncu sezone z našimi fanti.