Slavko Brekalo:”Sprejeli so me odlično”

Med poletnimi pripravami na novo sezono PLTS 2018/2019 se je klub do sedaj okrepil z nekaterimi igralci. Po opravljenem sredinem treningu smo se pogovorili z Slavkom Brekalom.

Kje si igral do sedaj?

Skoraj celotno kariero sem odigral v matičnem klubu NK Široki Brijeg. S tem klubom sem osvojil kar nekaj pokalnih lovorik in stalno igral tudi na evropskih tekmah. Poleg igranja za NK Široki Brijeg sem igral tudi  dvakrat za NK Vitez kot posojeni igralec. V mlajših selekcijah sem igral za državno reprezentanco BiH (U 17,  U 19 in in U21).

Ali poznaš slovensko ligo?

Slovensko nogometno ligo poznam preko svojih prijateljev Tomića iz Olimpije in Mešanovića iz Maribora. Moje mnenje je, da je slovenska liga pred bosansko- njeno prednost vidim predvsem v infrastrukturi in terenu. V Krškem je igrišče zelo lepo urejeno.

Tvoji cilji pri igranju za NK Krško?

Osnovni cilj je izpolnitev klubskega cilja – čim višja uvrstitev kluba v prvenstvu. Moja osebna želja pa je, da v klubu s svojimi izkušnjami (odigranih preko 200 članskih tekem) pomagam svojim mladim soigralcem.

Kako so te sprejeli tvoji soigralci v NK Krško?

Sprejeli so me odlično. Nimam nobenih pripomb nad soigralci in ostalimi, ki delajo v klubu ter vodijo klub.

Tvoja ocena ekipe NK Krško

NK Krško je zdrava sredina obkrožena z ljudmi, ki imajo radi svoj klub. Mislim, da je NK Krško na pravi poti, da naredi dobro športno zgodbo.  Vesel sem, da sem postal del družine NK Krško, kjer se mladi igralci ob pomoči izkušenejših poskušajo uveljaviti.