Slab začetek – dober konec!

 

Rudar Velenje – NK Krško 3:0

Otvoritev pomladanskega dela prvenstva je ekipa NK Krško začela s porazom, na vedno zahtevnem gostovanju v Velenju.

V začetku prvega polčasa je bila naša ekipa nevarnejša in konkretnejša. V kolikor bi katero od priložnosti izkoristili bi lahko govorili o atomskem nogometu.

Zvesti Nuklearci so s prvoligaškim navijanjem naše igralce še dodatno vzpodbudili.

Nekaj priložnosti za zadetek so imeli tudi nogometaši Rudarja, a je Zalokar vedno posredoval tako kot se od njega pričakuje.

Z malo več športne sreče bi lahko krški nogometaši na odmor odšli tudi z vodstvom. Največ priložnosti za zadetek je imel napadalec Mandič, a mu je manjkalo koncentracije v zaključku akcij.

Drugi polčas so bolje začeli velenjčani, za katere je po predložku bivšega nogometaša NK Krško, Pušaverja, z glavo zadel Trifkovič (47. minuta).

Prejeti gol je prebudil naše nogometaše, in imeli smo štiri lepe priložnosti za zadetek (2x Mandić in 2 x Volarič).

Po izenačeni igri smo v 78. minuti prejeli še drugi zadetek, po predložku iz kota in gužvi v našem 16-metrskem prostoru je zadel branilec Tomašević. V 93. minuti srečanja smo nesrečno prejeli še tretji zadetek, strelec je bil Črnčič.

Doživeli smo visok poraz, proti čvrsti ekipi NK Velenje, a z malo več sreče bi se rezultat lahko obrnil tudi nam v prid.

Dobra novica je vrnitev v ekipo Miljana Škrbića, ki v pripravljalnem obdobju ni odigral niti ene tekme, ker je zaradi poškodbe treniral po posebnem programu. Tako je danes odigral svoje prve minute v letošnjem letu.

V torek nas čaka že naslednja priložnost za vpis prve zmage – v nadaljevanju prvenstva, v torek 13. marca, ob 18-i uri, na Gubcu gostimo ekipo Ankarana.

NPB-jevci pomagajte nam, da atomska energija preplavi Gubca!

Foto: www.ekipa24.si