Selekcija U11 uspešno zastopala Slovenijo in Krško na finalnem Cordial Cup turnirju v Kitzbühelu

Mladi  nogometaši nogometne šole NK Krško selekcije U11 (letnik 2006) so uspešno sodelovali na Cordial Cup-u v Kitzbühelu. Gre za enega izmed najmočnejših evropskih turnirjev za to selekcijo, na katerega se je ekipa kvalificirala z zmago na kvalifikacijskem turnirju v Radomljah.  Moštvo so sestavljali: Andraž Sotelšek, Luka Kržan, Tai Meze, Domen Pacek, Lovro Fila, Nik Pirc, Gal Golob, Leon Lenič, Maj Kmetič, Martin Petrišič, Sven Šunta (letnik 2007) in Marko Popelar (letnik 2007). Ekipo so vodili trenerji: Blaž Milar, Amel Nadarević in Robert Vidmar.

Na pot so se otroci polni energije in pričakovanj skupaj s trenerji odpravili z minibusom v petek ob 10. uri. Kot se za takšen turnir spodobi je avtobus otrok spremljal še avtobus navijačev oziroma staršev. V Kirchberg smo prispeli ob 17:30, kjer nas je čakala večerja, po večerji pa slavnostna otvoritev turnirja, na kateri je ozračje preplavila pozitivna energija in petje navijaških pesmi tako otrok kot staršev. Po otvoritvi smo se brž odpravili v postelje, kjer je bilo, zaradi pričakovanja naslednjega dne, pravi podvig zaspati.

V soboto nas je čakal skupinski del tekmovanja. Skupino C so poleg nas sestavljali še: Ajax Amsterdam, SSV Jahn Regensburg, MTK Budapest, FC Wil in TSV Lämmerspiel. Po uspešeno prebitem ledu in uvodni zmagi proti SSV Jahn Regensburgu s 3:1, je sledila še gladka zmaga s 5:0 proti TSV Lämmerspiel. Tretja tekma se je kljub nadvladi krških nogometašev končala brez zadetkov 0:0 proti FC Wil. Sledila je četrta tekma proti MTK Budapest, kjer je bil vložek velik, saj bi ob morebitnem porazu bilo želeno drugo mesto in tako napredovanje iz skupine daleč na dosegu rok. Po prejetem zadetku v prvi minuti smo v 10. minuti tekme prejeli še drugega in tako 5 minut pred koncem zaostajali že z 0:2. Kljub zaostanku za dva gola se nismo predali, kar se je obrestovalo že v naslednji minuti, ko smo uspeli znižati rezultat na 1:2. V 13. minuti pa smo rezultat izenačili na končnih 2:2. V zadnji krog skupinskega dela smo tako startali iz drugega mesta, vendar nas bi lahko poraz proti Ajaxu in visoka zmaga MTK Budapest nad TSV Lämmerspiel-om odnesel iz želenega mesta. Tekmo proti Ajaxu so fantje čakali odkar je bil znan žreb. Klub temu, da smo bili v nekoliko podrejenem položaju, si Ajax ni preigral več kot eno ali dve priložnosti mi pa svojih nismo izkoristili in tako se je tekma končala brez zadetkov in napredovanjem obeh moštev med najboljših 16 ekip turnirja.

Povezava do vseh rezultatov: http://www.cordialcup.com/de/livescore.html?scrollPos=1235

V nedeljo so sledili izločilni boji oziroma tekme za razvrstitev. Drugo mesto v skupini C nam je za nasprotnika v 1/8 finala namenilo prvega v skupini D, to je bil nemški FC Augsburg, ki je v skupini D osvojil prvo mesto pred slovitim FC Chelseaem katerega je nadigral kar s 3:0. Fantje so prikazali izredno borbenost in kljub nadvladi Nemcev zadržali mrežo nedotaknjeno, tako da so o potniku v 1/4 finale odločali streli iz devetih metrov, kjer so bili uspešnejši vrstniki iz Nemčije, ki so kasneje odpravili TFV Auswahl Unterland kar s 4:0, nato pa v polfinalu s 3:1 klonili proti Bayernu in München-a. Nas je tako čakalo igranje za mesta od 9-16. Z zmago 1:0 proti italjanskem Feralpi Salo smo igrali še zadnjo tekmo proti FC Red Bull Salzburg, kjer smo kljub ogromno priložnostim odigrali le 1:1 in o zmagovalcu so ponovno odločali streli iz devetih metrov kjer smo bili zopet manj uspešni od nasprotnika in tako osvojili skupaj s Főnix Goldom odlično 11. mesto med 48. ekipami.

Turnir so zasluženo osvojili nogometaši FC Barcelone, ki so v finalu s 3:1 premagali Bayern München. Boj za 3. mesto so odločili šele streli iz devetih metrov, kjer je bil Karlsruher SC uspešnejši od FC Augsburg-a. Naj omenimo, da je postal najboljši igralec turnirja igralec iz vrst FC Barcelone in četrti sin Edurja Gudjohnsona (nekdanjega igralca FC Barcelone) Daniel Tristan Gudjohnsen, ki kot kaže več kot uspešno stopa po očetovih stopinjah. Zanimiv je tudi podatek, da so na turnirju samo tri ekipe ostale neporažene po rednem delu, poleg Barcelone in 3. uvrščenega Karlsruher SC, je to uspelo še fantom iz Krškega.

Potrebno se je zahvaliti trenerskem triu: Blažu Milarju, Amelu Nadareviću in Robertu Vidmarju, ki so ekipo uspešno pripravili in vodili na turnirju. Prav tako gre zahvala tudi staršem, ki so bili od vseh navijačev najbolj prepoznavni in glasni, ter so tako glas Krškega in Slovenije skupaj z našimi bojevniki uspešno ponesli v Evropo.

Za konec se starši in ostali udeleženci iz srca zahvaljujejo naslednjim sponzorjem, ki so bili s svojimi donacijami v veliko pomoč pri izpeljavi turnirja: Elmont, Mirttours, Občina Krško, Hotel Zarja, Ekomot, Sipro, Centros strojne instalacije, Q Techna, Promark plus, Mesnica Marolt Krško, Mana, Artiče, Stadler, QCES d.o.o., Venteh, Efekt, Gradnje Boštanj, Tips, Evroelektron, Sevšek Kimmy, MP peskokop Mujakić s.p., Igma Promocija, Audio pro, Stara Krška pizzerija, Lestom, Okrepčevalnica Gaj, Leplesk Čerimović, Molan prevozi, Info Telekomunikacije, Bojan Kolman s.p., Stadion pub Krško , Bar Safir in Avto Majzelj.

Fantom še enkrat iskrene čestitke!