Prvenec Luke Vekića ni bil dovolj za 3 točke!

Krško, 13. 3. 2018, 18:00 – Stadion Matije Gubca

NK Krško – NK Ankaran Hrvatini   1:1

Torek 13. ni bil najbolj srečen dan za ekipo NK Krško. Uvod v tekmo pa je kazal na vse prej kot to.

Naš skrbnik stadionskega kompleksa Gašo je prvoligaško pripravljeno zelenico uredil do te mere, da se je ne bi sramovali tudi večji evropski klubi. Pogoji za nogometno igro so tako bili vrhunski.

Že v začetku tekme so naši nogometaši pokazali, da jih zanimajo samo tri točke. Z napadalno igro so vršili pritisk na gostujoča vrata in samo vprašanje časa je bilo, kdaj nas bodo razveselili z zadetkom.

Novinec v ekipi, Luka Vekić, je v svojem debiju, dosegel prvi gol na prvenstveni tekmi NK Krško – in to kakšen! Dosegel ga je po podaji še enega novinca Kulinitsa, iz skoraj ”mrtvega kota” z desne strani 16-metrskega prostora.

Po doseženem golu so se nuklearci še nekoliko bolj sprostili in nadaljevali z napadi, drugi gol je visel v zraku – a žal ga do konca prvega polčasa nismo videli. Povsem pred koncem drugega polčasa se je igra nekoliko umirila. Ekipa Ankarana ni sprožila niti enega resnega strela proti vratarju NK Krško, Marku Zalokarju.

V drugem polčasu smo spremljali nekoliko bolj taktično igro, galebi iz Ankarana so skušali izenačiti, a prave nevarnosti za naš gol ni bilo. Igra je bila precej bolj umirjena kot v 1. polčasu. Prvo pravo priložnost smo si priigrali v 65. minuti, ko je po lepi akciji iz obrata, z desne strani kazenskega prostora, streljal Tonči Mujan. Na žalost nuklearcev je bil vratar gostujoče ekipe na mestu.

V nadaljevanju je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, v 75. minuti pa smo s strani navijačev na stadionu Matije Gubca slišali precej glasnih besed, ki jih v Slovarju slovenskega knjižnega jezika ne najdemo. Glavnega sodnika tekme, g. Sagrković Asmirja, si bomo zapomnili po dosojeni enajstmetrovki. Izkušeni napadalec gostujoče ekipe, Gerc, je padel v 16-metrskem prostoru, sodnik je z malo zamudo dosodil enajstmetrovko, zaradi nepravilnega oviranja/prekrška domačega vratarja Zalokarja.

Za gostujočo ekipo je Suljić, z zanesljivo izvedeno 11-metrovko, priboril izenačenje – 1:1. To je bil tudi prvi strel v vrata domačega vratarja Zalokarja.

Do konca tekme so nogometaši NK Krško skušali priti do zmage, a žal neuspešno. Ob koncu srečanja je igro še kako poživel Miljan Škrbić, ki se zanesljivo vrača v 1. ekipo. Zadnja velika priložnost domačih (Mandić) je bila še v sodnikov podaljšku, a žal je ostalo pri 1:1. To je bil tretji neodločen izid med tema dvema ekipama v letošnjem prvenstvu.

Alen Šćulac, trener NK Krško

“Mislim, da se ni izšlo. Fantje so odigrali spet eno zelo korektno tekmo. Mogoče z vstopom v drugi polčas ni bilo tako, kot bi si sam želel. Mogoče je pomembnost tekme botrovala temu, da so se zavedali, da tekmo vodijo. Po takšnem poteku srečanja bi si danes zaslužili vse tri točke”.

 

Ekipa iz atomskega mesta v soboto, 17. 3. 2018, ob 18. uri, gostuje v Mariboru.

Vsi zvesti navijači – NPB-jevci  – pomagajmo ekipi Krškega na težkem gostovanju pri aktualnih državnih prvakih – ekipi NK Maribor.