PRIHODNOST JE ZELENA

Vse navijače in podpornike NK Krško obveščamo, da smo tudi uradno prejeli odločbo Nogometne zveze Slovenije (NZS), v kateri so nam podelili licenco za tekmovanje v 2. SNL. To je potrditev, da smo zadostili vsem kriterijem za igranje v 2. SNL. V prihodnji sezoni boste tako navijači in podporniki kluba lahko uživali v lokalnih derbijih z NK Brežice in sosednjo ekipo NK Krka. Liga bo kakovostna in zelo zanimiva, saj so tu še ekipe ND Gorica, FC Koper, Nafta, Drava, Radomlje, Dravograd,….

Razlog, da nismo uspeli pridobiti licence za igranje v 1. slovenski nogometni ligi je bil zgolj eden – zavajajoče letno poročilo bivšega izvajalca programa mladinske nogometne šole NK Krško. Vsem ostalim kriterijem smo zadostili.

Leto 2019 je bilo za Nogometni klub Krško prelomno. Po nekaj letih smo prekinili pogodbo s podizvajalcem mladinskega programa. Kljub odhodu vseh 21 trenerjev nogometne šole NK Krško, smo se uspeli na novo organizirati, sestaviti mladinsko in kadetsko ekipo ter ekipe od U8 do U11. Z vsemi mladinskimi selekcijami smo uspeli obstati v 1. SNL (U19, U17 in U15).

Po odhodu trenerjev iz nogometne šole NK Krško, je prihajalo do mnogih nedopustnih in nizkotnih dejanj, za katera menimo, da morajo biti ustrezno sankcionirana:

  • vodstvo mladinske šole je pripravilo zavajajoče letno finančno poročilo ter onemogočilo pridobitev licence za 1. SNL,
  • pojavila so se zavajanja javnosti o finančnem stanju NK Krško in o višini dolga kluba, ki je dejansko več kot 8x manjši od navedenega (podrobno pojasnilo smo podali v slednji novici: http://nkkrsko.com/objava-financnih-podatkov-nk-krsko-v-skladu-s-pravilnikom-o-licenciranju/ ),
  • načrtno so želeli uničiti mladinsko in kadetsko ekipo, saj so nagovorili kar 35 igralcev, da so zapustili klub ter s tem nekaterim mladim fantom in NK Krško naredili veliko škodo,
  • najmlajšim igralcem so začeli iskati agente in nadlegovati starše k prepisu svojih otrok v druge klube,
  • z blatenjem in poniževanjem novih trenerjev mladinskega pogona in članov vodstva NK Krško so skušali ustvariti vtis ničvrednosti kluba NK Krško.

Takšna dejanja so sramotna in nedopustna in nikakor ne sodijo v svet športa. Zagotovo pa ne morejo biti ponos trenerjem, ki jim je bila zaupana vzgoja naših najmlajših. Nihče ne oporeka dobremu delu bivših trenerjev nogometne šole NK Krško, zato smo tudi vsem ponudili možnost nadaljnjega delovanja pod istimi pogoji.

Čim večjemu številu otrok želimo omogočiti nogometni, telesni in čustveni razvoj, v začetku skozi igro, kasneje pa z resnim delom na treningih. Z vstopom v članski nogomet v domačem okolju pa ponuditi mladim, perspektivnim nogometašem čim boljše pogoje za njihovo rast.

Klub se je v preteklih mesecih stabiliziral. Ekipa trenerjev za celoten mladinski pogon je sestavljena. Intenzivno se pripravljamo na sezono v 2. SNL s člani, ki jo vidimo kot izziv in priložnost. V NK Krško delamo s polno paro naprej in prepričani smo, da bomo pri tem uspešni. Našo zgodbo je podprlo širše okolje v Posavju in zato menimo, da bomo do 100-letnice kluba v letu 2022 močnejši kot kadarkoli.

#prihodnostjezelena #zelenaenergija

NK Krško