pregled članske jeseni

Štiri zmage, trije remiji in kar enajst porazov, je bilanca krčanov za to jesen. S petnajstimi točkami bodo prezimili na zadnjem mestu lestvice.

Uvod v sezono ni bil tako slab kot kaže končna lestvica jeseni. V prvih desetih tekmah so osvojili 12 točk, in bili nekje na sredini lestvice, kasneje pa se je krivulja rezultatov obrnila navzdol. V naslednjih osmih tekmah je sledilo kar sedem porazov, izjema je bila le zmaga na zaostali domači tekmi proti Dobu.

Kljub nekaterim dobrim predstavam, so se ponavljali isti problemi. Ključna sta bila nezbranost v obrambi in pred golom nasprotnika. Naši so prejeli ogromno nepotrebnih zadetkov, predvsem v začetnih minutah, hkrati pa so bili neučinkoviti v napadu, kljub temu da so si ustvarjali priložnosti. Ne preseneča da smo imeli 3. najslabšo obrambo in šele 14. napad lige.

LESTVICA:

 

Najboljši strelec ekipe je bil s šestimi zadetki na 12-tih tekmah, napadalec Miloš Gordić, s štirimi mu sledi kapetan Hanžek. Priložnost za igro so dobili tudi nekateri igralci mladinske šole. Največkrat sta igrala Regović in Brdik, debi v članski ekipi pa je doživel tudi vratar Erazem Dornik.

Kljub neprijetnemu pogledu na trenutno lestvico, vse ni tako črno. Točkovnega zaostanka za mesti, ki garantirajo obstanek, ni. Lestvica je na začelju precej zgoščena. Med nami in devetouvrščeno Bistrico je zgolj šest točk. V spomladanskem delu sledi še 12 tekem, na voljo bo 36 točk, izkušnje pa pravijo, da je za obstanek potrebnih 26.

Hvala ker ste nas spremljali in podpirali v letu 2022. Želimo vam vesele praznike, spomladi pa se vidimo na Gubcu!

Za koga? Za Krško!