Pred pokalno tekmo z NK Krka: Na vsakega nasprotnika se dobro pripravimo

V tretji sezoni PLTS smo v Krškem sprejeli nekaj novih igralcev, ki uspešno sestavljajo krško člansko ekipo. Eden izmed njih je Luka Gajić, ki je proti Domžalam dosegel svoj prvenec za krško ekipo.

Če pogledamo tvojo nogometno zgodovino do sedaj nam pove, da si iz ljubljanskega Interblocka prestopil k NK Olimpiji, kjer si  bil v svojih starostnih kategorijah najboljši strelec. Lansko sezono si bil iz Olimpije posojen v NK Radomlje, kjer si dosegel dva zadetka v PLTS. Kako komentiraš svojo dosedanjo športno pot?

Ocenjujem, da je moja do sedanja športna pot uspešna, ker počasi, a vztrajno napredujem. Najbrž bi bil ta napredek hitrejši, če me za določen čas ne bi ustavile poškodbe, ki pa na srečo niso zahtevale nobenih kirurških posegov, le terapije in počitek. Sedaj sem zdrav in pričakujem uspešno sezono.

V letošnji sezoni PLTS so se vodilni možje Olimpije in Krškega dogovorili za tvojo posojo v jesenskem delu. Kako si sprejel selitev v Krško, ali si se že navadil na soigralce in vse ostalo.

Najprej sem bil malo začuden, da Olimpija v tem prvenstvu ne računa več name, saj sem igral na obeh kvalifikacijskih tekmah za Ligo Europa. Dejstvo, da grem v Krško sem sprejel z veseljem, saj  je krška ekipa izstrelila že kar nekaj mladih igralcev, ki so v Krškem dobili priložnost in se izkazali. Tukaj mislim predvsem na Dina Hotiča in Martina Kramariča. Po prihodu v NK Krško sem se hitro ujel s soigralci, trenerji in vsemi v klubu. Mesto samo in ljudje so super in to je zagotovo olajšalo moje privajanje na novo okolje.

Prejšnjo nedeljo si v sedmem krogu PLTS proti Domžalam dosegel svoj prvi zadetek za Krško. Kako si ga videl ti? Podaja Roka Nakića je bila lepa, še lepši pa tvoj zaključek.

Naše moštvo igra v tem prvenstvu zelo dobro in moj gol je posledica tega dejstva. Podaja soigralca Roka Nakiča je bila vrhunska in mi je omogočila dovolj časa in prostora za dosego gola in miren zaključek tekme.

Odhajate na drugi krog Pokala Slovenije k NK Krka v Novo mesto. Kako ste se pripravljali na njih?

Ves čas dobro treniramo in se pripravimo na vsakega nasprotnika posebej, kar velja tudi za NK Krka. Verjamem v našo zmago in s tem nadaljevanje dobrih predstav v tej sezoni.

Konec tedna bo obračun z Olimpijo. Kako boš ti sprejel svoj klub v Krškem oz. si na to že navajen že ko so prišli v Radomlje lani.

Posoja igralcev v nogometu je normalen pojav. Olimpijo bom sprejel lepo oz. prijazno, ampak s soigralci bomo storili vse, da zmaga ostane doma. Kot posojen igralec sem igral proti Olimpiji  že kot igralec NK Radomlje. Takrat smo odščipnili točko, čeprav ni veliko manjkalo, da bi osvojili vse tri. Upam, da nam tokrat prav to uspe.

Pokalna tekma z NK Krka se začne ob 16.00, sodil jo bo Damir Skomina.