Pomembna točka proti Ankaranu

Nova Gorica, 9. 5. 2018, 18:00 – Športni park

NK Ankaran Hrvatini – NK Krško 0:0 (0:0)

NK Ankaran Hrvatini: Bužan, Gliha, Pahor (od 35. Soldo), Mate, Nkama, Delgado, Suljić, Santos (od 75. Gerc), Romero, Vodeb.

Krško: Zalokar, Šturm, Ejup, Krajcer, Kulinitš, Balić, Mujan (od 25. Hing-Glover), Ogrinec, Volarič, Vidović (od 60. Kovačič), Vekić (od 73. Sokler).

Rumeni kartoni: Šturm, Vidović, Ejup, Sokler.

Rdeči karton: /.

Ankarančani in Krčani so se še na četrti tekmi v sezoni razšli brez zmagovalca. Ekipa je odšla v goste h ekipi Ankarana s ciljem osvojiti vsaj točko. To je bila za naše fante že osma tekmo v 24. dneh. Naporen ritem tekem, sreda – sobota, je za celotno ekipo zelo naporen, zaradi tega je med poškodovanimi po vsaki tekmi kakšen ”novinec”.

Sama tekma ni ponudila veliko priložnosti, v prvem polčasu velja omeniti udarec naših  iz kota, z leve strani (18. minuta), nato pa priložnost za zadetek Balića, ki je že premagal domačega vratarja Bužana, Delgado pa je pred golovo črto žogo izbil in preprečil zanesljiv zadetek.

V 40. minuti prvega polčasa se je v s strelom z roba 16-metrskega prostora za strel odločil zasavec v ekipi Ankarana, Vodeb, a streljal visoko preko gola.

V drugem polčasu smo spremljali taktično igro na obeh straneh, do priložnosti so v 67. minuti prišli domači, prosti udarec s 40 metrov je izvedel Suljić iz neposredne bližine pa z glavo žoge ni uspel zadeti Santos.  V 69. minuti lepa akcija naših, Glover je prodiral po desni strani, in poslal predložek na drugo vratnico, do žoge je prišel Kovačič, podal povratno žogo do Balića, ki je zaključil s strelom z okoli 20 metrov, a žal preko gola.

V 84. minuti še strel z glavo Gerca, z 11-ih metrov, a Zalokar je bil na mestu.

Taktično odigrano srečanje se je končalo z izidom 0:0, našim fantom lahko čestitamo za novo točko.

Slaba novica odigrane tekme je poškodba Tončija Mujana do katere je prišlo že v prvem polčasu.

Že v soboto nas čaka na posavski nogometni praznik, v goste nam na Gubca prihaja ekipa NK Maribor, tekma se prične ob 16.50.

Navijači, NPB-jevci, skupaj pripravimo našim nuklearcem prvoligaško kuliso – na Gubca pridimo oblečeni v ZELENO in pokažimo naše zeleno srce.