pogovor s predsednikom

Opravili smo pogovor s predsednikom NK Krško, Slivšek Jožetom o trenutnem dogajanju v klubu in načrtih za prihodnost.

G. predsednik, lahko osvetlite trenutno dogajanje v NK Krško.

Trenutno smo v NK Krško v fazi zaključevanja pogovorov o združitvi z NK Posavje Krško, ki smo jih sicer pričeli že jeseni lansko leto. Spomladanski del sezone ’22/’23 smo izpeljali združeno z več selekcijami, sedaj menimo da je čas da se združitev dokončno izpelje. En Klub v Krškem je dolgoročno najboljša rešitev za hitrejši razvoj nogometa v Krškem.

Kakšna je časovnica združevanja?

Kot rečeno, smo v zadnji fazi pogovorov, ki so potekali v preteklih mesecih. Izbran je tudi že nov predsednik, vendar imena še ne smem razkriti. Konec julija bomo izpeljali skupščino NK Krško, kjer bomo izvolili novo vodstvo in nov upravni odbor NK Krško. Z ekipami NK Posavje bomo še bolj poenotili delovanje, formalno pa bo združitev končana s konec letošnjega leta.

Po 20 letih aktivnega delovanja ter z manjšim presledkom predsedovanja NK Krško, se poslavljate od vodenja kluba. Kako gledate na vaše obdobje v NK Krško?

NK Krško je imel v zadnjih desetletjih precej vzponov in padcev. Ko sem prevzel vodenje kluba, je bila infrastruktura od slačilnic, glavnega igrišča do pomožnih igrišč na zelo nizkem nivoju. S požrtvovalnim delom, pomočjo Mestne občine Krško in sponzorjev smo uspeli urediti prostore in ostalo infrastrukturo, kar je osnovni pogoj za dobro delo z vsemi selekcijami. Dobro se je razvijala tudi mladinska šola, ki je dala kar nekaj talentov in tudi reprezentantov, tako da z velikim veseljem gledam naše bivše nogometaše, ki se sedaj borijo na evropskih igriščih in v slovenski reprezentanci. Med večje uspehe vsekakor štejem tudi uvrstitev in igranje v 1. Slovenski nogometni ligi, kjer smo se borili kar 4 leta. To je bil plod dela širše ekipe, ki je s požrtvovalnostjo in pripadnostjo NK Krško vsekakor pustila pomemben pečat v 1.SNL. Menim, da NK Krško sodi v sam vrh tudi prihodnje, z mladinskimi selekcijami, kakor tudi s člani.

Kakšni so vaši cilji za naprej?

Ostajam aktiven član kluba in del novega upravnega odbora NK Krško. Moja naloga bo pomagati vpeljati novega predsednika v delo in aktivno pomagati kjer lahko. Mislim da lahko z osveženo ekipo ponovno pridemo do rezultatov, ki smo jih dosegali v preteklih letih z mladinsko šolo, kakor tudi z člansko ekipo. V novi sezoni imamo cilj, da se z mlajšimi selekcijami uvrstimo v višje lige, člane pa pripeljemo nazaj v 2. SNL.

 

Za koga? Za Krško!