Poziv NK Krško PROTI ZLORABI OTROK za dobičke posameznikov

NK Krško vabi vse otroke in njihove starše, da se pridružijo NK Krško, kjer imajo najboljše pogoje za trening in ne nasedajo vsiljenim konfliktom NK Posavje Krško ter svojim otrokom omogočijo najboljše – predvsem pa jih ne izpostavljajo zavajanju posameznikov za edino stvar, ki jim je pomembna – dobiček.

PETICIJA – ZBIRANJE PODPISOV PROTI ZLORABI OTROŠKIH NOGOMETAŠEV V POSAVJU, KI GA IZVAJA NK POSAVJE KRŠKO

STOP OTROŠKI DISKRIMINACIJI ZA DOSEGO DOBIČKOV POSAMEZNIKOV

Vabimo vas, da s podpisom peticije zahtevate:

1. Konec zavajanju otrok, da ne morejo ali ne smejo igrati na igriščih NK Krško!
2. Konec vsiljenih konfliktov in agresije NK Posavje Krško na otroke in starše z NK Krško, ker konflikta, kot ga želi vsiliti NK Posavje Krško, ni!
3. Konec odkritega pehanja za dobičkom NK Posavje Krško na račun otrok in njihovih staršev, ki so zavedeni!
4. Konec razprtij in nesoglasij, ki jih umetno, namerno in z razdiralnim ciljem NK Krško vsiljuje vodstvo NK Posavje Krško, v konflikt pa je vmešal še Občino Krško, župana in druge institucije.

▶️ Za peticijo smo se odločili, ker je pomembno, da na preprost in vsem razumljiv način sporočimo, kaj nam je pomembno in proti čemu se borimo. Ne pristajamo, da otroci postanejo poslovni interes za vsako ceno. Želimo, da prevladata razum, človečnost in dialog s ciljem. NK Krško je vključevalno in nikoli ne bo dosegalo svojih ciljev na račun otrok, kot to počnejo v NK Posavje Krško. Vse kar si želimo je, da imajo vsi mladi nogometaši NK Krško najboljše pogoje za treninge. Enako želimo tudi vsem drugim mladim nogometašem v drugih klubih – da imajo v svojih klubskih sredinah najboljše pogoje za vadbo, ker je to odgovornost vodstev njihovih klubov.

 

⬇️⬇️⬇️ Šteje vsak glas, zato vas prosimo  za podpis peticije ⬇️⬇️⬇️

https://www.pravapeticija.com/poziv-proti-zlorabi-otrok-za-dobicke-posameznikov

 

 

Utemeljitev peticije:

Spoštovani, naj vam v nekaj točkah preprosto in z dejstvi, za kaj pravzaprav gre pri peticiji. Želimo, da veste, da so naši nameni dobri, da nam je spor z NK Posavje Krško vsiljen in da vemo, da bo na koncuprevladalo dobro, človečnost, razum in zdrava pamet.

1. NK Krško ima svojo nogometno šolo in infrastrukturo, ki jo uporablja v svoje namene. Kdorkoli želi vaditi v NK Krško in uporabljati igrišča, se lahko včlani. Nikogar še nismo zavrnili. Vodstvu NK Krško nikoli ni prišlo na pamet, da bi nogometaši, na primer, trenirali v Ljubljani, na stadionu Stožice, ker so tam boljši pogoji. Vsiljen konflikt o enakih pogojih s strani NK Posavje Krško nima podlage.

2. NK Krško se je, ko je bil objavljen razpis za sofinanciranje športa in uporabo športnih objektov v lasti Občine Krško za leto 2019, na razpis prijavil. Občina je v tem primeru, kot je nam znano, upoštevala vse veljavne postopke in podatke za vse prijavljene kandidate. Da s strani ND Posavje novoustanovljeno društvo NK Posavje Krško za letošnje leto ni mogel pridobiti pravice do sofinanciranja oziroma uporabe športnih igrišč, ni naš problem. Zakaj je do tega prišlo, je vprašanje, ki terja odgovor predvsem ali zgolj od upravljalcev omenjenega nogometnega društva.

3. NK Krško deluje vključevalno in ne izključevalno. Na tem mestu sporočamo tudi otrokom NK Posavje Krško, da imajo v Krškem možnost treningov, v času terminov otrok NK Krško – njihovih vrstnikov, pod vodstvom trenerjev NK Krško. NK Krško se zaveda, da otroci, željni igranja nogometa, ne smejo biti žrtev parcialnih interesov posameznikov, ki jih celo jemljejo za talce, ravno nasprotno – z vsemi sredstvi se bojujemo proti temu, kar smo večkrat v minulih mesecih tudi dokazali. Kolikor nam je znano pa so se v NK Posavje Krško dogovorili za sodelovanje z NK Brežice očitno so svoje delovanje prenesli v občino Brežice.

4. Vodstvo NK Krško ve, da se posamezniki iz NK Posavje Krško trudijo uničiti odnose med otroci in starši, vodijo neprimeren način komuniciranja v javnosti, napadajo in žalijo NK Krško ter želijo s provokacijami destabilizirati vodstvo in nogometno šolo NK Krško.

5. Sistem delovanja mladinske šole nogometa v NK Krško je bil v preteklosti unikum v širšem slovenskem prostoru. NK Krško je imel namreč podizvajalca, privatno društvo Zorko Roka – ND Posavje, ki je bilo izvajalec programa mladinske šole nogometa za NK Krško. Ko je NK Krško prekinil sodelovanje z ND Posavje je vsem trenerjem tega društva ponudil nadaljevanje dela, pod enakimi pogoji, direktno pri NK Krško, kar je vseh 21 trenerjev zavrnilo. Prekinili so tudi s treniranjem otrok v NK Krško, kljub 1-mesečnem odpovednem roku.

6. Decembra lani (2018) je ožja ekipa Roka Zorka želela prevzeti NK Krško z neresnicami, da je klub pred propadom. Njihova želja je bila privatizacija, s ciljem preoblikovanja članskega moštva v d.o.o.

7. Februarja letos je, zaradi nagovarjanja staršev in otrok s strani ND Posavje, ekipo NK Krško zapustilo 35 igralcev (starih od 17 do 19 let). Istočasno si je ND Posavje prisvojilo okoli 100 otrok, starih od 8 do 11 let, ki so bili člani NK Krško in jim s tem onemogočilo vadbo v NK Krško, na stadionskem kompleksu Matija Gubec.

Krško, 25. julij 2019