U12/13 – l. 2006/07

Stran zadnjič posodobljena:  4. 1. 2018 ob 16:27 uri

 

“Če vam iskreno povem, se bolj bojim tega, da bi končal tekmo in nekje v sebi čutil, da nisem dal vsega od sebe. Tega se bojim. Ker potem po koncu tekme nosiš v sebi občutek, da si pustil na cedilu sebe, soigralce. Ko končaš tekmo, ne moreš več vplivati na to, kaj se je zgodilo. In da potem živiš s tem obžalovanjem, da nisi dovolj treniral, da nisi dal vsega, kar je v tvoji moči – tega si preprosto nočem dovoliti. Tudi na treningu grem ves čas do konca, na polno.”

Goran Dragič

Zimski urnik treningov A in B ekipe (velja od 26.11.2018 dalje):

torek 16:15-18:00
sreda 18:30-20:00 (judo)
petek 16:15-18:00

Urnik treningov za A in B ekipi:

Ponedeljek, 16:15-18:00 (če je trening v manjših skupinah obvesti trener, kdaj ima kera skupina)
torek: 16:15-18:00
sreda: 16:15-18:00
četrtek: prosto
petek: 16:15-18:00

(nedelja, praviloma prvenstvena tekma)

Urnik treningov za C ekipo (trener Janoš Zore: 031 314 575):

ponedeljek: 16:15-18:00
sreda: 16:15-18:00
četrtek: 16:15-18:00

(nedelja, praviloma prvenstvena tekma). Tekme bosta vodila trenerja iz Sevnice: Denis Poljanc (040 661 847) in Mihajlo Sljivic (040 208 443), koordinator Tomaž Blatnik (040 518 993).

Urnik začne veljati s 3.9.2018

Govorilne ure trenerjev

Trenerji Mario Bratkovič, Blaž Milar in Tomaž Brečko so dostopni za govorilne ure s starši po treningu po predhodnem dogovoru.


Že potrjene aktivnosti

 • sobota, 19.1.2019 prijateljska tekma v Zagrebu proti NK Lokomotiva Zagreb. Igramo z dvema mešanama ekipama (A in B). Prva tekma ob 13:30, druga ob 14:30.
 • nedelja, 27.1.2019 prijateljska tekma doma samo za kombinirano ekipo (17-19 igralcev) proti NK Gorica iz Zagreba (uro še sporočimo).

Pozdravljeni,

objavljamo razpored tekem na turnirju v soboto, 16.12.2018 (glej 1. krug) v Zagrebu (Peščenica). V primeru, da se uvrstimo naprej se igra zaključni turnir (glej 2. krug) v četrtek, 27.12.2018. Kateri otroci so vabljeni sporočimo otrokom ta teden na treningu.

1 KRUG MLAĐI PIONIRI U-13

2 KRUG MLAĐI PIONIRI U-13

Lp

Blaž

 


Oprema na treningih in tekmah v zimskem času

Pozdravljeni,

starši ste pred dnevi na mail dobili naročilnico za opremo (pripeta je tudi pod tem besedilom). Ker smo trenutno v zimskem času in zelo neusklajeno oblečeni vas naprošamo, da tisti, katerih otroci nimajo klubske bunde le-te kupite, da bomo enotni. Prav tako se naj otroci oblačijo primerno vremenu. V tednu, ki je bil dosti hladen so bili namreč nekateri premalo oblečeni. Kapa, rokavice, dolgi zg. in sp. del podobleke ter dolgi zgornji del ali anorak so v hladnih dneh obvezni (lahko namesto podoobleke tudi dolgi zg. in sp. del klubske trenirke). V primeru, da se bo v prihodnje ponovno dogajalo, da bodo nekateri neprimerno oblečeni jim lahko trening za tisti dan tudi prepovemo. Prav tako je potrebno trenirati v klubski opremi, enako velja za tekme.

Naročilnica za bundo in ostalo klubsko opremo.
NAROČILNICA ZIMA 2018 od U8 do U13

Lep pozdrav

Blaž

Zimska liga Kaj me briga

Trenerji NŠ NK Krško selekcije U13 letos ponovno organiziramo zimsko ligo Kaj me briga, katera je namenjena vsem igralcem naše selekcije U12 in U13. V Ligi bo igralo 6 ekip (NK Aluminij, NK Bravo, NK Brinje Grosuplje, NK Celje, NK Domžale in NŠ NK Krško). Sistem igranja je 11:11, čas pa 2x35min, liga se bo praviloma igrala ob sobotah, oziroma ob dogovoru obeh klubov, ki igrata tisti vikend med sabo, lahko tudi v nedeljo. V načrtu je izpeljava dvokrožnega sistema. Upajmo, da bo zima dopuščala uresničiti načrt. V primeru, da bo kakšen vikend vremensko nemogoč za izpeljavo tekme, imamo na razpolago še 4 rezervne termine. Na spodnji povezavi je razpored tekem.

Liga kaj me briga (razpored)

 

Lep pozdrav


Navodila

1) Oprema na treningih in tekmah

Obvezna oprema na treningih:
– kopačke ali nogometni teniski za umetno travo,
– ščitniki,
– klubski bidon,
– spodnji in zgornji del trenirke (ob hladnejših dnevih),
– anorak za primer dežja in v zimskih razmerah je obvezen,
–  Fantje naj imajo na treningih s seboj vedno anorak in rezervno opremo za trening v primeru dežja.

Obvezna oprema na tekmah:
– na tekmah je potrebno imeti poleg komplet dresa (štucki, hlačke, in zg. del) tudi ščitnike in bidon,
– na tekme se hodi v klubski trenirki in s klubsko torbo/nahrbtnikom,
– priporočeno je, da ima otrok s seboj tako kopačke kot nogometne čevlje za umetno travo in se potem glede na podlago odloči s katerimi bo igral.

Priporočeno je, da imajo fantje s seboj vedno anorak in rezervno opremo za trening, kajti vreme je nepredvidljivo in je lahko ko ste šli od doma še sijalo sonce, ko pa se trening začne pa lahko že pada dež. Prav tako je priporočeno tuširanje po treningu in tekmi ter tako skrb za higieno.

Priporoča se, da fantje na umetni travi nosijo nogometne čevlje z mehkimi, usnjenimi in majhnimi čepki (nogometni čevlji za umetno travo), ki imajo praviloma blažilni vložek pod podplatom, ne pa s klasičnimi nogometnimi čevlji s plastičnimi, trdimi oprijemki.

1) Nova oprema za tekme

Kdor ima od lani ustrezne drese, hlačke in nogavice za tekme, jih lahko uporablja tudi v tej sezoni, trenerji smo že pobrali naročila za drese.  Spodaj  prilagamo povezavo do naročilnice za opremo (NAROČILNICA Poletje 2018 od U8 do U13). Tisti, ki želite naročiti opremo naročilnico pravilno izpolnite in oddajte v pisarno kluba (rok naročila je 5.9.2018). Trenirko lahko otroci pomerijo po treningu. Če bi še kdo želel naročiti komplet za tekmo prav tako izpolnjeno naročilnico (NŠ – OPREMA ZA TEKMO 2018) oddate v pisarno klub ali trenerju po treningu.

NŠ – OPREMA ZA TEKMO 2018

NAROČILNICA Poletje 2018 od U8 do U13

 

2) Treningi

– ponedeljek, torek, sreda in petek ob 16.15 (če je možno, naj bodo fantje na igrišču 5 minut pred vadbo)
– fantje naj se po treningu v slačilnici stuširajo in preoblečejo v sveža oblačila (da pridejo na stadion le s flaško vode in brez torbe z vso opremo za tuširanje in čistimi oblačili je nehigiensko in v hladnejših dnevih nevarno, da zbolijo).

4) A, B in C ekipa

– razdelitev igralcev v A, B in C ekipo bo opravljena do sestanka, ki bo v torek 28.8.2018 po treningu 18:00. Po A, B in C skupinah začnemo trenirato z 3.9.2018.
– A ekipo za trening bo sestavljalo 20 igralcev+5 igralcev, ki  bodo tedensko prehajali iz A v B (2 bosta trenirala en teden z A ekipo, 3 pa za B ekipo, nato bodo naslednji teden zamenjali in bodo tisti trije, ki so bili v B en teden trenirali v A, tista dva, ki sta bila v A pa bosta en teden v B).
– B ekipo za trening bo sestavljalo 11-12 igralcev,

– C ekipa za trening pa bo trenirala z U11 (ponedeljek, sreda in četrek), saj želimo zagotoviti čim bolj homogene skupine in s tem otrokom čim boljše pogoje za razvoj vsakega posameznika. Trener v selekciji U11 je Janoš Zore.

– trenerja A ekipe: Mario Bratkovič in Blaž Milar

– trener B ekipe: Tomaž Brečko

5) Prvenstvene tekme

NŠ je v tekmovanja prijavila tri ekipe:

 • V 1. MNZ bodo pod imenom NŠ NK Krško A  igrali letniki 2006 (14 igralcev), tekme bosta vodila trener Mario in Blaž.
 • v 2. MNZ Ligi (C skupina) pa bomo imeli dve ekipi. Pod imenom NŠ NK Krško C (ni napaka) bodo igrali letniki 2007 (15 igralcev), tekme bo vodil trener Tomaž, pod imenom NŠ NK Krško B pa bodo igrali ostali, ki so registrirani in otroci, ki bodo trenirali v Sevnici. Tekme bosta vodila Denis Poljanc in Mihajlo Sljivic, koordinator pa bo Tomaž Blatnik (kontakti vseh so zgoraj pri urnikih treningov in na dnu strani).

Povezava do spletne strani MNZ Celje:
http://www.mnzcelje.com/index.cfm?Akc=tekmovanja&liga=1108#

6) Kanala komuniciranja

– Trenerji bomo s starši komunicirali preko telefonskih številk (na dnu strani) in preko te spletne strani NŠ NK Krško, namenjene za selekcijo U13. Krajša obvestila glede treningov boste dobilvali na SMS, večje količine informacij pa bodo objavljene na tej spletni strani, za kar boste prek SMS-ja obveščeni. Tedenski načrt aktivnosti za tekoči teden bo poslan po SMS-ju takoj ko bo znan.

7) Poškodbe

– V primeru poškodb pri selekciji U13 ni rehabilitacijske skupine, temveč bo potreben počitek – fantom bomo dali čas, da si pozdravijo poškodbe na najbolj zdrav naraven način. Prav tako, lahko trener Blaž otrokom po diagnozi svetuje korektivne vaje.
– Ob torkih bodo v zdravstvenem centru Aristotel potekali pregledi za poškodovane nogometaše (fante bomo na pregled naročili trenerji).

8) Prevozi

V kolikor bomo imeli za prevoz na tekme možnost kombijev bomo na ligaške tekme potovali s kombiji. V kolikor ima kateri starš možnost pomagati pri vožnji je dobrodošlo. Na prijateljske tekme boste praviloma za prevoz poskrbeli starši.

9) Cilji selekcije 

– osebnostni razvoj nogometašev, ki prehajajo v puberteto
– telesni razvoj nogometašev, ki začenjajo pospešeno rasti in skrb za svoje telo (vpeljevanje preventivnih vaj v trening in izvajanje razteznih vaj)
– nogometni cilji – da individualne kvalitete nadgradimo in slabosti odpravimo oziroma zminimiziramo (treningi v manjših skupinah ob ponedeljkih). Igrati organiziran nogomet, ki bo imel rep in glavo, ter na koncu koncev pustiti nekaj prostora za kreacijo in svobodo igralcev, vendar v dovoljenih okvirih.
– vsako tekmo si kot pravi športniki želimo zmagati, a ker gre tu za razvoj in vzgojo otrok ne bo zmaga primarni cilj,
– starši in ostali podporniki svoje otroke s tribun le spodbujajte, od njih zahtevajte fair-play odnos do vseh v nogometni družini in borbenost – dajanja taktičnih navodil fantom pa se vzdržite, ker je to domena trenerjev in bi morebitna dodatna vaša navodila fante lahko tudi zmedla

10) Starši

Prav tako kot vi starši si tudi trenerji želimo za vašega in vsakega drugega otroka najboljše. Trenerji nismo le trenerji ampak poleg vas, šole in in drugih vzgajamo otroke v najboljši veri in po najboljših močeh. Za dobro in nemoteno delo potrebujemo svoj prostor in mir, zato vas naprošamo, da ste na tekmah v koži navijača oz. podpornika in ne trenerja. V primeru, da imate kakšen predlog oz. opažanja smo trenerji odprti za normalno, odraslo komunikacijo.

Letni program Selekcije U12/13

Organizirani prevozi za vse večdnevne aktivnosti bodo ponujene izključno igralcem, starši ste vljudno vabljeni na dogodke bodrit svoje otroke v svoji režiji in v duhu fair play-a.
V sezoni 2018/2019 je okvirni program aktivnosti sledeč:

 • Tekmovanje v 1. MNZ ligi (NŠ NK Krško A; letniki 2006; 14 igralcev), tekmovanje v 2. MNZ ligi, C skupina (NŠ NK Krško C: letniki 2007; 15 igralcev), tekmovanje v 2. MNZ ligi, C skupina (NŠ NK Krško B: ostali registrirani in igralci iz Sevnice)
 • Turnir Opuzen (27.9.-30.9.). Odhod v četretek popoldan. Igrali bomo po letnikih (2006 ena ekipa, 2007 druga ekipa), igralni sistem 11:11,
 • Minimasters za U12 in U13 (igranje po letnikih tako kot v ligi, igralni sistem 11:11), 4-6 nedelj oziroma sobot,
 • Zimska liga, igra se v Ljubljani (najboljših 17-19 igralcev letnika 2006 in 2007). Ta aktivnost še ni potrjena!
 • Priprave v februarju ali marcu (namenjene A in B ekipi),
 • Močnejši mednarodni turnir spomladi med aprilom in junijem (najboljših 17-19 igralcev letnikov 2006 in 2007), igralni sistem 11:11,
 • Kvalifikacije za Cordial Cup Radomlje U13 (nedelja, 14.4.2019), sitem igre 11:11 (najboljših 17-19 igralcev letnika 2006 in 2007),
 • Final Cordial Cup Kitzbühel v primeru uvrstive (7.-10.6.2019), najboljših 17-19 igralcev, sistem igre 11:11.
 • A ekipa za trening bo imela dosti prijateljskih tekem med tednom, igrali bomo prdvsem s Hrvati (Zagreb in okolica), sezname vabljenih igralcev bomo pošiljali po sms-jih.

To je le okvirni program, možne so še spremembe. Izpeljali bomo tudi kakšen enodnevni turnir predvsem v spomladanskem času.

Prehrana

1. Povzetek predavanja o prehrani, ki ga je maja 2017 izvedel Severin Lipovšek –klikni za ogled.

 

 Vaje

Osnovne vaje vodenja med stožci:
– na filmčku manjka vaja: zunanja 1 dotik – notranja 1 dotik (obakrat ista noga),
– vse vaje, kjer se uporablja le ena noga, je treba obvezno trenirati z obema nogama (čim več majhnih in hitrih korakov),
– ne pozabiti na žongliranje, če je možno z dvema dotikoma (sprejem + podaja: v parih ali od stene).

 

 

Fair Play = Spoštovanje

Spoštovanje med vsemi, ki smo v nogometu – soigralci, tekmeci, sodniki, navijači in trenerji – je osnovna zahteva mednarodne nogometne zveze Fifa. Vsakdo med nami si namreč želi, da bi v nogometu užival in da bi bila nogometna igra poštena.

S klikom na to povevezavo se vam odpre razlaga 10 pravil Fair Playa na spletni strani slovenske nogometne zveze NZS.

Med slovenskimi igralci se je s Fair Play potezo leta 2009 izkazal Valter Birsa, ki je preprečil, da bi nasprotnik po krivici prejel rdeči karton. Članek o tem si preberite s klikom na to povezavo (pa še do posnetka gola Birse s 45 metrov pridete).

Registracija

Za vse fante, ki šele začenjajo s treningi v klubu, naprošamo starše, da za potrebe registracije pri celjski nogometni zvezi takoj prinesejo:
– fotokopijo osebnega dokumenta (na enem listu sprednja in zadnja kopija osebne ali potnega lista),
– fotokopijo kartice zdravstvenega zavarovanja (na enem listu sprednja in zadnja kopija kartice) in
– osebno fotografijo 2,5cm × 3,5cm.

 

Trenerji: 

Trener: Mario Bratkovič (trener A ekipe)
GSM: 070-150-170
e-mail: janos.zore@gmail.com

Trener: Blaž Milar (trener A ekipe)
GSM: 051-425-311
e-mail: tomaz.brecko@gmail.com

Trener: Tomaž Brečko (trener B ekipe)
GSM: 040-641-155

Trener: Denis Poljanc (trener C ekipe na tekmah)
GSM: 040 661 847

Trener: Mihajlo Sljivic (trener C ekipe na tekmah)
GSM: 040 208 443

Trener Tomaž Blatnik (k0ordinator za C ekipo)
GSM: 040 518 993