U12/13 – l. 2004/05

Stran zadnjič posodobljena:  6. 6. 2017 ob 08.15 uri

sezona-2016-17-u13-obrezana

u13a-small u13b-small u13c-small

Prošnja za turnir v Ravenni

Na turnir v Ravenni smo uradno prijavljeni. Prošnjo za donatorska sredstva si lahko prenesete s klikom na naslednjo povezavo: Prosnja U13 Ravenna 2017.

Prijava na turnir v Ravenni

 1. Glede na SMS-prijave za turnir v Ravenni in sredin sestanek po treningu nas bo vodja mladinske šole prijavil na turnir v Ravenni. Sporočimo, ko dobimo potrditev.
 2. Predračun za udeležbo 18 fantov in dveh trenerjev znaša 5.100 evrov (18 * 200 evrov za spanje s prehrano za štiri dni, 200 evrov za možne dodatne stroške kot je bilo nenapovedano plačilo turistične takse ob udeležbi na turnirju naše U15 ekipe in 1300 evrov za prevoz z avtobusom z 20 sedeži) oziroma 284 evrov na fanta. Če s pomočjo sponzorjev zberemo 2500 evrov, se plačilo na fanta zniža na 139 evrov.
 3. Donatorska prošnja za turnir v Ravenni bo naslednji teden (od 22. do 26. junija) objavljena na tej spletni strani.
 4. Način plačila za turnir – do konca te sezone bomo na fanta pobrali 100 evrov, preostanek v naslednji sezoni (okvirno se ta prične zadnji teden julija). Bolj natančen datum plačila prvega obroka bo znan, ko bomo od organizatorja dobili podatek, kolikšen delež plačila moramo nakazati ob prijavi na turnir.
 5. Za turnir je predvidena udeležba 18 fantov: 13 iz selekcije 2005 in 5 iz selekcije 2006. To sicer ne pomeni, da bodo vsi ti fantje naslednjo sezono igrali v U13A ekipi. Ta bo za jesenski del tekmovanja v ligi MNZ Celja manj številčna in bo znana konec avgusta, začetek septembra. Ravno tako še ni znana trenerska piramida v klubu (vključno s trenerji za ekipe U13) za naslednjo sezono; postavljena bo po koncu članske sezone.

 

Turnir v Ravenni za 2005 – september 2017

Glede na dobre predstave ekipe u15 pred tedni na turnirju v italijanski Ravenni, obstaja možnost, da se septembra ekipa U13 (fantje rojeni leta 2005 in mlajši) udeleži izjemno močnega turnirja v Italiji – lani je slavil Inter, predlani Juventus, letos pa naj bi nastopili tudi Barcelona, Liverpool ter Dinamo Zagreb.

Link do turnirja:

http://www.futuricampioni.it/d/179/iii%C2%B0-ravenna-top-cup—esordienti-2005

Trener Mirsad Mujakić bo v ponedeljek, 14. maja, kontaktiral organizatorje turnirja, če imajo še prosto mesto za našo ekipo (prejšnji teden je ta možnost še obstajala).

Žal so stroški turnirja, ki bo potekal med 6. in 10. septembrom, visoki in znašajo na nogometaša s prevozom, spanjem in prehrano okoli 350 evrov (spanje v organizaciji organizatorja turnirja je najmanj 200 evrov, 2 evra turistična taksa na noč na osebo, stroški prevoza in bivanja šoferja, dva trenerja). Omenjene stroške bi sicer lahko znižali, če bi bili uspešni pri zagotovitvi sponzorskih sredstev, morebiti z bivanjem v cenejših apartmajih, s pomočjo staršev pri pripravi prehrane, s potovanjem s sponzorskimi kombiji, …

Kot rečeno, trener Mirsad bo v ponedeljek preveril možnost prijave naše ekipe. Tisti starši, ki ste v nedeljo prejeli SMS-sporočilo o tem turnirju (igralce sva določia trenera U13B Janoš in U11 Blaž), pa mi v ponedeljek ali najkasneje v torek preko SMS-sporočila (031 314 575 – Janoš) obvezno sporočite, ali lahko vašega fanta štejem za udeležbo na turnirju v Ravenni ali ne.

 

Iskanje prostora in gol Beriča

Kar se mi še učimo, Robi izvaja v eni petih najboljših lig v Evropi. Kako se odkriti stran od branilca? Ko ti uspe in dobiš žogo v gibanju, žoge pa ne sprejmeše na mestu (kot recimo zahtevamo pri španski igri), je nato preigrati nasprotnika otročje lahko – vsaj za Robija 🙂

 

Termini treningov

A in B ekipi
Ponedeljek, torek, sreda in petek od 16.15 do 18.00

C ekipa
Termine treningov sporoča tener Tomaž.

 

Poročilo s prvega sestanka s starši (12. 8. 2016)

 1. Trenerji za sezono 2016/17
  • A ekipa (16 igralcev) – Gregor Jordan
  • B ekipa (16 do 18 igralcev) – Janoš Zore
  • C ekipa (ostali) – Tomaž Brečko
 2. Kontakt in obveščanje:
  • Telefonske številke in e-mail naslovi trenerjev so na internetni strani
  • Glavne informacije bodo objavljene na internetni strani, sprotne zadeve vam posredujem preko sms sporočil.
  • Govorilne ure trenerjev po dogovoru.
  • Na Facebook msn-ju imamo skupino za komunikacijo s fanti. Fantje, ki imajo FB, naj me dodajo za prijatelja (Trener Gregor Jordan) in ga bom jaz dodal v skupino.
 3. Oblikovanje ekip (A, B, C). Kriteriji:
  • Trenutna kvaliteta, ocena posameznikovega potenciala, karakter in resnost nogometaša, nogometno razmišljanje, prisotnost na treningih…
  • Testiranja (vzdržljivost, tehnika, hitrost in agilnost)
  • Predvsem pa ocena trenerjev, kaj je za vsakega posameznika najboljše, v kateri ekipi bo lahko vsak igralec najbolj napredoval.
 4. Predstavitev letnega delovnega načrta za sezono 2016/17
  • Cilji (priloga)
  • Tekme: (vse ekipe bodo nastopale v ligi, igrale prijateljske tekme in interne tekme)
  • Treningi: do nadaljnjega treniramo vsi skupaj: ponedeljek, torek, sreda in petek ob 16:15 (v nadaljevanju bo C ekipa trenirala posebej. Več informacij glede C ekipe še čakamo)
  • Turnirji: – turnirjev se bodo udeleževali samo v tistem trenutku najboljši igralci (20.8. Medvode???, 28.8. – Velesovo 2 ekipi; jesenski del še 1 turnir; zimski del: 2 turnirja (11:11) 17-20. marec – turnir v Umagu, Matija Gubec open, spomladi Cordial cup, poleti UWG)
 5. Prostovoljni predstavnik ekipe (za vsako ekipo) in njegove naloge:
  • Spremljanje ekipe na vseh (oz. večini) tekmah
  • Pomoč pri usklajevanju prevoza na gostujoče tekme in turnirje
  • Organiziranje priprave igrišča za domače tekme
  • Pomoč pri pripravi zapisnika na domačih tekmah
  • Pomoč pri ostalih organizacijskih zadevah
 6. Dresi in ostala klubska oprema
  • Naročili bomo drese za vse igralce selekcije U13. Vsak posameznik bo dobil svoj komplet za katerega bo skrbel sam, ga hranil doma in ga uporabljal samo na tekmah. Cena kompleta je 31,5 € (majica, hlače, nogavice znamke Erima) + 8 € tisk (številka, grb, priimek in prva črka imena). Tisk in našitek plača šola, znesek kompleta pa poravnate starši preko položnice. Naročila bom pobiral do 20.8.2016 z sms-om na tel. št. 031 216 427. Kdor želi dres pomeriti, naj se po treningu (ali po dogovoru) oglasi v pisarni. (priloga)
  • Naročilo kompleta klubske opreme ZEUS in bele majice NŠ. Prosimo, da si fantje popolnijo manjkajoče artikle iz box-a. Za treninge naj imajo fantje bele klubske majice. (naročilnica v prilogi)
  • Sponzorstvo (za drese, turnirje, priprave…) Kdor ima kakšno možnost pridobiti kakšnega sponzorja, ki bi bil pripravljen pomagati selekciji in s tem zmanjšati stroške staršem, lahko pri sekretarju dobi uradno prošnjo. Sponzorja lahko objavimo na dresih, na spletu ali na mreži igrišča z umetno travo (po dogovoru).
 7. Fair Play, Pravila obnašanja ter Kodeks nogometne šole naj fantje in starši večkrat preberejo (priloga)
 8. Priloge
  Cilji U13
  Pravila obnašanja U13
  Pravilnik NŠ NK Krško
  Kodeks obnašanja NŠ NK Krško
  Fair Play
  Naročilnica za trening opremo
  Naročilnica za drese za tekme
  Pristopna izjava za včlanitev v NŠ NK Krško

Izzivi čez poletje

Da vidimo, kdo si želi biti v prvi postavi A ekipe 🙂 Čez poletje vam bomo postavili nekaj izzivov, da vam ne bo dolgčas in da malce potrenirate.

 1. Prvi izziv (28. 6.) = 3x leva, 3x desna, vsaka noga 5x, skupaj 30 dotikov … Bom js prvi?
  Zmagovalec je Jernej (1. 7.)

  Video predvajalnik

  00:00
  00:32

   

 2. Drugi izziv (1. 7.) = poglejte, kaj morajo znati reprezentanti u16 in u17
  In čakamo zmagovalca 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=NcLOOpLKZZU&feature=youtu.be

Vaje

 

Osnovne vaje vodenja med stožci:
– na filmčku manjka vaja: zunanja 1 dotik – notranja 1 dotik (obakrat ista noga),
– vse vaje, kjer se uporablja le ena noga, je treba obvezno trenirati z obema nogama (čim več majhnih in hitrih korakov),
– ne pozabiti na žongliranje, če je možno z dvema dotikoma (sprejem + podaja: v parih ali od stene).

 

Vaje za punce ;):

 

Fair Play = Spoštovanje

Spoštovanje med vsemi, ki smo v nogometu – soigralci, tekmeci, sodniki, navijači in trenerji – je osnovna zahteva mednarodne nogometne zveze Fifa. Vsakdo men nami si namreč želi, da bi v nogometu užival in da bi bila nogometna igra poštena.

S klikom na to povevezavo se vam odpre razlaga 10 pravil Fair Playa na spletni strani slovenske nogometne zveze NZS.

Med slovenskimi igralci se je s Fair Play potezo leta 2009 izkazal Valter Birsa, ki je preprečil, da bi nasprotnik po krivici prejel rdeči karton. Članek o tem si preberite s klikom na to povezavo (pa še do posnetka gola Birse s 45 metrov pridete).

Oprema na treningih in registracija

Obvezna oprema na treningih:
– kopačke,
– ščitniki,
– klubski bidon,
– spodnji in zgornji del trenirke (ob hladnejših dnevih),
– anorak za primer rahlega dežja.

Fantje naj imajo na treningih s seboj torbo z rezervno opremo za primer rahlega dežja (rezervne kose oblačil, čevlje ali teniske in brisačo), ki jo bodo pustili na suhem v slačilnici.

Klubski fizioterapevt Uroš priporoča, da fantje na umetni travi nosijo nogometne čevlje z mehkimi, usnjenimi in majhnimi čepki (kot so moje bele Adidaske za trening), ki imajo praviloma blažilni vložek pod podplatom, ne pa s klasičnimi nogometnimi čevlji s plastičnimi, trdimi oprijemki.

Registracija

Za vse fante, ki šele začenjajo s treningi v klubu, naprošamo starše, da za potrebe registracije pri celjski nogometni zvezi takoj prinesejo:
– fotokopijo osebnega dokumenta (na enem listu sprednja in zadnja kopija osebne ali potnega lista),
– fotokopijo kartice zdravstvenega zavarovanja (na enem listu sprednja in zadnja kopija kartice) in
– osebno fotografijo 2,5cm × 3,5cm.

 

Trenerji selekcije U13: 

Trener: Gregor Jordan
GSM: 031/216-427
e-mail: gregor.jordan@gmail.com

Trener: Janoš Zore
GSM: 031-314-575
e-mail: janos.zore@gmail.com

Trener: Tomaž Brečko
GSM: 040-641-155
e-mail: tomaz.brecko@gmail.com

Seznam igralcev U13, stanje na dan 28. 11. 2016