Novi člani NK Krško

V boju za prvoligaški obstanek so se ekipi NK Krško pridružili naslednji igralci:

1.) HOTIĆ DINO (Dino je 20 letni nogometaš, ki je posojen v Krško iz NK Maribora. Ima že 14 nastopov v 1. ligi za Mariborčane in je pomemben člen reprezentance U-21. Dosegel je tudi že 2 zadetka. Bil je tudi član vseh mlajših reprezentanc Slovenije. Dinotovo igralno mesto je zvezni igralec.

2.) KRAMARIČ MARTIN (Martin je rojen 14.11.1997 in je posojen iz NK Maribora. Je rekorder kot najmlajši igralec, ki je dosegel zadetek v 1.SNL  s 16 leti 4 meseci in 8 dnevi. Ima 15 nastopov v dresu NK Krke in 3 zadetke in 1 nastop v dresu Maribora. Martin tudi uspešno nastopa v reprezentanci U-18. Njegovo igralno mesto je ofenzivni vezist).

3.) VUKLIŠEVIĆ DAMJAN (Damjan je 20-letni nogometaš, ki je prav tako v Krškem na posoji od Maribora. Igra na mestu centralnega branilca. Ima 6 nastopov v dresu večkratnega državnega prvaka in je bil član mlajših državnih reprezentanc).

4.) PUŠAVER ROBERT (Robi je prav tako 20 letni nogometaš Maribora, ki je posojen v Krško. Njegovo igralno mesto je bočni branilec. Robi ima 1 nastop v dresu Maribora).

5.) GREGOV ŠIME ( Šime je 26 letni nogometaš, ki igra na mestu centralnega branilca. Novinec v ekipi Krškega ima bogate izkušnje s prvoligaškim nogometom, saj je v dresu matičnega Zadra, Hrvatskega Dragovoljca in Istre zbral 83 nastopov med hrvaško nogometno elito. Nazadnje je bil član Istre, za katero je dosegel tudi 1 zadetek).

6.) ŠPILER JURE (Jure Špiler je 23 letni vezist, ki prihaja iz Krškega. Bil je član mlajših selekcij NK Krškega in za člansko vrsto v 2.SNL zbral 21 nastopov in dosegel tudi 3 zadetke. Nazadnje pa je Jure igral in študiral v ZDA. Letošnjo zimo pa se je vrnil v domač klub, da bo pomagal ekipi Krškega k obstanku med prvoligaško druščino).

7.) BENJAMIN LEVAK (Benjamin je 20 letni vratar, ki prihaja iz Samobora. V mlajših selekcijah je bil član Dimama iz Zagreba, Brežic in novomeške Krke. Nazadnje je branil v regionalni ligi pri naših severnih sosedih).

Odhodi iz kluba: Martić Tin (odšel na posojo v NK Samobor), Bučar David, Hudopisk Luka in Felja Marko (odšli na posojo v NK Brežice) in Levičar Primož (odšel v sosednje Brežice).

Izjava trenerja Krškega Tomaža Petroviča:

Ekipe nismo preveč spreminjali, čeprav bi jo lahko, prva liga je zanimiva za številne domače in tuje igralce ter agente. Vendar to ne bi imelo smisla, ker je naša ekipa homogena, uigrana ter vlada odlično vzdušje. V klubu sledimo svoji viziji znotraj okvirov, ki so nam dani in ki se je do sedaj izkazala za uspešno. Še naprej bodo prednjačili domači igralci, dodali pa smo tisto, kar smo želeli – dva kvalitetna igralca, enega branilca ter vsaj enega napadalno usmerjenega igralca.

Gregov nam ustreza tako po nogometnem tipu igralca v obrambi, kot po človeški plati in verjamem, da se bo izkazal za enega boljših branilcev v naši ligi, podobno kot je že pokazal na Hrvaškem. Vsaj eden napadalno usmerjen igralec pa bo predstavljen v naslednjih dneh in verjamem, da bo tudi ta prinesel kvaliteto. Hkrati pa nam je NK Maribor posodil še štiri mlade igralce, ki so prinesli veliko željo, energijo, profesionalnost in so velik potencial. Prav vsi, Vukliševič, Pušaver, Hotič in Kramarič so se zelo hitro vklopili in postali del ekipe, kot da bi bili z nami že zelo dolgo. Naši ekipi prestavljajo dodatno kvaliteto in širino, tako da to veliko pomeni tudi v smislu dela z ekipo, saj je celoten proces lahko zasnovan še bolj kvalitetno, ker je ekipa številčnejša. Mislim, da smo lahko v klubu zadovoljni s spremembami, saj smo ohranili svojo dosedanjo podobo – 90% slovenskih igralcev, večina domačih fantov, hkrati pa dodali nekaj kvalitete in širine.

Prepričan sem, da bomo spomladi kljub najnižjim vložkom v ligi, še bolj konkurenčni, še bolj kot zaradi sprememb v ekipi, zaradi velikega truda uprave ter vseh znotraj same ekipe, ki v teh dneh resnično gara.