NK Krško za obstanek v ligi in z ničelno toleranco do vandalov

Krško, 3. aprila –  Vodstvo NK Krško je predstavilo novo trenersko ekipo članske zasedbe, ki jo po novem vodi Andrej Panadič, ter prvega trenerja nove-stare nogometne šole, ki jo po novem vodi Iztok Kapušin. Vodstvo kluba je ostro in z ničelno toleranco obsodilo nedavni vandalizem na srednjem stadionu v Krškem in predalo primer z vsemi sumi in naznanili organom pregona.

O nedavnem vandalizmu na osrednjem stadionu je Omerzu dejal: »Kot veste, je pred dnevi prišlo do nasilnega vdora v prostore kluba, natančneje na osrednje igrišče v lasti občine Krško in poškodovanja klubske lastnine. Pri tem je nastala visoka materialna in siceršnja škoda klubu, ljudem v in ob klubu, pokroviteljem in nenazadnje občini. Naj povem, da imamo v NK Krško ničelno toleranco do nasilja in kriminala na, ob in izven igrišč. NK Krško je institucija, ki ne bo nikdar in nikomur dovolila ustrahovanja ter agresivnih dejanj zoper dobro ime kluba in lastnine.«

Tekmovalni cilji

NK Krško ima v aktualni sezoni jasno začrtane cilje s stabilnim proračunom za leto 2019 in s tekmovalnim ciljem – obstanek v 1. ligi (tako pri mlajših selekcijah kot v članskem moštvu).

V klub je prišel nov članski trener, Hrvat Panadič, s prihodom novih trenerjev (in igralcev) imajo v NK Krško urejene razmere za treninge mlajših selekcij. Hkrati imajo v klubu pod vodstvom predsednika popolno podporo pokroviteljev in nadzornih organov kluba.

Imenovan je bil tudi novi vodja nogometne šole NK Krško. To je Iztok Kapušin, ima najvišjo možno trenersko izobrazbo, je pedagog, bdel bo nad delovanjem vseh selekcij v nogometni šoli, tudi sam bo vodil treninge najmlajših.

Finančno stanje

Predsednik kluba Zoran Omerzu je zbranim novinarjem povedal, da ima klub stabilen proračun za leto 2019: »Finančno stanje je obvladljivo, gibljemo se znotraj finančnega plana. Proračun članskega moštva smo zmanjšali skoraj za polovico, v primerjavi z lanskim letom. Klub ima poravnane vse finančne obveznosti do NZS. V klubu imamo tudi skrben finančni pregled, na vseh ravneh izpolnjujemo stroge standarde NZS.«

Klub ima zagotovljena finančna sredstva za nemoteno delovanje nogometne šole, za potrebe njenega delovanja so odprli nov bančni račun, ki je ločen od računa članskega moštva.