Nepopustljiva igra in velika želja za še večje 3 točke!

Krško, 5. 5. 2018, 19:00 – Stadion Matije Gubca 

NK Krško – NK Rudar 1:0 (0:0)

Sodniki: Jug Matej (glavni sodnik), Vukan Robert (1. pomočnik), Černe Tomaz (2. pomočnik), Bensa Uroš (4. sodnik), Obrenović Rade (5. sodnik), Kajtazović Nejc (6. sodnik).

Strelec: 1:0 Vekić (81.)

NK Krško: Zalokar, Kulinitš, Krajcer, Gorenc (od 62. Zakrajšek), Šturm, Ogrinec, Balić, Kovačič (od 73. Jakolić), Volarič, Mujan, Vekić (od 83. Sokler).

NK Rudar Velenje: Radan, Pušaver, Bolha, Vasilijević, Čoralić (od 88. Šolomun), Bijol, Tomašević (od 61. Šimunac), Šehić, Trifković (od 69. Črnčič), Radić, Tučić.

Rumeni kartoni: Kulinitš; Tomašević, Bijol, Tučić, Šehić.

Rdeč karton: /.

Tokratno srečanje je bilo pravo, prvoligaško, v vseh pogledih. Dinamično in odprto srečanje, nepopustljiva ter borbena igra naših fantov, z veliko željo po zmagi, prvoligaško navijanje naših NPB-jevcev in zadetek za zmago v zadnjem delu tekme.

Srečanje je bilo zelo pomembno, tako za nas, zaradi mirnejšega zaključka sezone (in popravo slabega vtisa s tekme v Kranju) kot za Velenje, kajti 4. mesto, v primeru Olimpijine osvojitve pokalnega tekmovanja, vodi v kvalifikacije za ligo Europa. 

Na tokratni tekmi je za NK Krško igralo kar 6 domačih fantov, ob že standardnih Zalokarju, Gorencu in Kovačiču, so v drugem polčasu zaigrali še 18-letni domačin Zakrajšek, 18-letni Sokler in že izkušenejši Jakolić. Tako smo na tekmi med šestimi domačini imeli kar štiri nogometaše, ki so po starosti še mladinci, po stasu pa del članske ekipe.

Kulinitša, ki je prišel v Krško pozimi, si je prišel v živo ogledati tudi selektor reprezentance Estonije – g. Martin Reim.

Začetek tekme nam je dal vedeti, da naši fantje hočejo zmagati. Že v 5. minuti je žogo gostujoči obrambi ukradel Vekić, jo lepo podal do hitrega Mujana na levo stran, slednji je prodrl po levi strani in podal povratno žogo v kazenski prostor, kamor je lepo utekel Kovačič in le za las zgrešil gol, že premaganega gostujočega vratarja.

Nekaj minut pred omenjeno akcijo, je imel priložnost za strel sredi kazenskega prostora Mujan, a je žogo spustil med nogama, v prepričanju, da je za njim soigralec v boljšem položaju – a za njegovim hrbtom ni bilo nikogar.

Spremljali smo taktično igro med obema kazenskima prostoroma, z borbeno igro so bili naši fantje ves čas fokusirani k zadanemu cilju, da ostanejo vse tri točke doma.

 Po podaji z leve strani je, v 11. minuti – v kazenskem prostoru naših, z glavo nevarno meril Radić, a Zalokar je bil na mestu. V 14. minuti še nevaren strel Šehića, s kazenskega prostora, a odlični Zalokar je bil ponovno na mestu.

 V 26. minuti kot z leve strani, izvajalec Mujan, ki je lepo podal v kazenski prostor odlične ekipe Rudarja, do žoge je prišel Ogrinec, lepo meril v spodnji levi kot, gledalci so žogo že videli v gostujočih vratih, a s tem se ni strinjal Radan, ki je z zadnjimi močmi uspel ubraniti nemogoče.

 Drugi polčas je bil še bolj zanimiv. V 55. minuti je z obrambo tekme, Zalokar ubranil strel z glavo Bijolu in dal vedeti, da je ključ od njegovih vrat danes spravljen na varnem. Ponovno je zapretil Rudar, v 59. minuti s sredine kazenskega prostora je ustrelil Šehić, po tleh, v daljši kot, a Zalokar je bil odlično postavljen.

 Sledil je spet napad naših, v 65. minuti je z okoli 25 metrov ustrelil Šturm, a gostujoči vratar je bil na mestu.

 V 80. minuti je dvakrat z roba kazenskega prostora poizkusil Jakolić, nato je do odbite žoge prišel Mujan, sledila je seveda podaja, tokrat do Vekića, ki je velemojstrsko preigral Bijola, in z levico hladnokrvno ustrelil in razparal mrežo gostujočega vratarja. 

Krsko 1, Rudar 0! Veliko veselje na Gubcu, vztrajnost naših se je poplačala.

 V 83. minuti še priložnost za Radića, z desne strani 16-metrskega prostora, a v vratih je bil še vedno Dida.

 S požrtvovalno in borbeno igro so naši nogometaši osvojili velike tri točke in uspešno opravili popravni izpit zadnje tekme iz Kranja!

 V sredo, 9. 5. – ob 18:00 – v Novi Gorici, je na vrsti že naslednja tekma naših, proti ekipi Ankarana.

 V soboto, 12. 5. – ob 16:50, pa praznik nogometa na Gubcu, v goste nam prihaja evropska ekipa Maribora!

 Navijači, NPB-jevci, skupaj pripravimo našim nuklearcem prvoligaško kuliso – na Gubca pridimo oblečeni v ZELENO in pokažimo naše zeleno💚

Foto: Eposavje