NAZAJ V ŠOLO

Z današnjim gostovanjem Gorice na Gubcu se Posavje vsaj za eno sezono poslavlja od prvoligaškega nogometa. 4 leta bodo minila, odkar je David Bučar z odločilnim golom v 93. minuti tekme proti Aluminiju NK Krško popeljal med elitno slovensko nogometno druščino, med velikane kot sta NK Maribor in NK Olimpija. Ljubitelji nogometa v Krškem, Posavju in celotni jugovzhodni Sloveniji smo lahko 4 leta uživali in trpeli ob predstavah nuklearcev, stiskali pesti, izgubljali živce in glasilke ter bili hkrati ponosni in jezni na naš sveti klub. Evforija v Posavju je trajala kar nekaj časa, obisk na Gubcu je bil tretji najštevilčnejši med prvoligaši, takoj za obiskom v Ljudskem vrtu in Stožicah. Glas nuklearcev in glas o nuklearcih je segel daleč, tudi čez meje Slovenije. Hvala Nuclear Power Boys za podporo, hvala za navijanje, ogromno ste pripomogli k našim uspehom.

Čez tri leta bo nogomet v Krškem praznoval 100 let, že letos pa 100 letnico praznujejo v sosednjih Brežicah. Tradicija nogometa v Posavju je dolga in uspešna. Če se ozremo samo v zadnjih nekaj let, je slovenski nogomet bogatejši za reprezentančnega napadalca Roberta Berića. Za največji uspeh v zgodovini krškega nogometa je najbolj zaslužen eden najboljših mladih trenerjev v Sloveniji, trenutni selektor slovenske reprezentance U15, brestaniški strokovnjak Tomaž Petrovič. Na tej tradiciji in delu z mladimi bomo v Krškem gradili zeleno nogometno prihodnost. Nogometna šola NK Krško, ki jo vodi še eden izmed domačih strokovnjakov Iztok Kapušin, je dobila nov zagon. Fantje vseh starosti od 6 let naprej pridno vadijo in dosegajo uspehe tako na ligaških, prijateljskih in turnirskih tekmah. Včeraj je selekcija U13 na turnirju premagala vrstnike iz največjega kluba v bližnji okolici. Padel je Dinamo Zagreb.

Zato tudi ob slovesu od prve lige posavski nogometni navdušenci ne bomo točili solza. Prihajajo novi izzivi, prihajajo novi mladi nogometaši, prihajajo novi svetli časi za posavski nogomet. Posavje ni veliko, ima pa veliko srce, kajti veliko srce imamo Posavci. Imamo starše, ki dajejo vse za svoje otroke. Imamo trenerje, učitelje in okolje, ki dopušča priložnosti. Imamo uspešne podjetnike in kmete, ki hranijo posavske družine. Posavje je dežela priložnosti, v naših rokah pa je, da te priložnosti v največji meri izkoristimo.

Sanjali smo velike sanje in te so se uresničile. Sanjali bomo tudi v prihodnje in trdo delali zase, za naše mlade in za posavski nogomet. Borili se bomo na igriščih in izven njih. Borili se bomo za svetlo prihodnost in povratek v prvo ligo.

💚 Prihodnost je zelena 💚