Napoved za ZELENI DERBI

Danes ob 16.00 se bo za klube PLTS začel predzadnji 35. krog letošnjega prvenstva. Krško se bo v ljubljanskih Stožicah pomerilo z NK Olimpijo, ki se z Mariborom bori za naslov državnega prvaka.

O današnji tekmi smo se pogovorili s trenerjem Alenom Šćulcem.

“Na tekmo z Olimpijo se pripravljamo kot na vsako drugo. Vemo kaj našemu nasprotniku pomeni ta tekma, a se s tem ne obremenjujemo. Že pred končnico prvenstva smo osvojili zadostno število točk in izpolnili zastavljeni cilj, tako je v zadnjih srečanjih še več prostora za mlajše igralce, ki dobivajo priložnosti za igranje in dokazovanje v prvoligaški konkurenci. Priložnosti lepo izkoriščajo, še posebej doma vzgojena igralca Sokler in Zakrajšek, poleg že prej Kovačiča in Gorenca, in sicer v srečanjih z Mariborom ter Domžalami, ki tvorita vrh prvoligaške razpredelnice. Sokler je bil v Domžalah celo strelec našega edinega zadetka in je tako dosegel njegov sploh prvi gol v PLTS.”

Trener nuklearne ekipe nadaljuje mirno in osredotočeno: “V Ljubljano zagotovo ne gremo z belo zastavo, prikazati želimo pošteno borbo, do zadnjega atoma moči, in tako dokazati, kot že mnogokrat v tem delu prvenstva, kako se bori za barve NK Krško. Prepričan sem, da bodo fantje bili pravi. Analizirali smo nasprotnika in smo na tekmo dobro pripravljeni, zato sem optimist in prepričan, da se bomo v Krško vrnili s pozitivnim rezultatom. Dodaten motiv bodo zagotovo dobro obiskane Stožice.”

“Za tekmo z Olimpijo ne morem računati na nekatere pomembne člane ekipe, se pa zato po poškodbi vračajo nekateri drugi, ki jih bodo skušali nadomestiti, kar se da najbolje. Žal je peklenski ritem pustil posledice (poškodbe, utrujenost) zato vsi že komaj čakamo konec prvenstva.”

Tekmo v Stožicah bo sodil Matej Jug.