Najboljši igralec Krškega – NAVIJAŠKA SKUPINA NPB

Celje, 14. 4. 2018, 15:00 – STADION Z’DEŽELE

NK Celje – NK Krško – 5 : 0

Sodniki: Žganec Mitja (glavni sodnik), Brezar Davor (1. pomoč), Švarc Dejan (2. pomoč) , Kos Blaž (4. sodnik)

Strelci: 1:0 Andrejašič (3.), 2:0 Cvek (34.), 3:0 Požeg Vancaš (46.), 4:0 Brecl (72.), 5:0 Vizinger (81.).

NK Krško: Zalokar, Gorenc, Ejup, Kulinitš, Krajcer, Da Silva (od 52. Ogrinec), Volarič, Kovačič, Šturm (od 66. Vidović), Vekić, Škrbić (od 37. Mandić).

NK Celje: Jurhar, Andrejašič, Stojinović (od 73. Predragović), Džinić, Brecl, Pišek (od 52. Žinko), Cvek, Požeg Vancaš, Pungaršek, Lupeta (od 56. Kerin), Vizinger.

Rumeni kartoni: Pungaršek, Andrejašič, Predragović; Mandić, Kovačič, Ejup.

Naslov poročila tekme bi lahko bil tudi Celje (ODLIČNO) 5 – Krško (ČISTO) 0. To je bila najslabša predstava naših nogometašev v drugem delu prvenstva, ki jo je potrebno čim prej pozabiti in se vrniti na nivo iger pred to tekmo.

Igrišče je bilo odlično za igro, ki je potekala v poletnih temperaturah. Daleč najboljši igralec naših je bil 12. igralec – NAVIJAŠKA SKUPIN NPB, ki se ni predajala…

Celjani so prišli do vodstva že praktično v prvi polpriložnosti, po tem ko je strel iz neposredne bližine Zalokar ubranil Lupeti, se je le ta odbila na glavo Andrejašiča, ki je zadel za 1:0.  Naši fantje so imeli priložnost za izenačenje s prostega strela, že v 6. minuti, z okoli 20 metrov, domači vratar pa je strel Ejupa ubranil, do odbite žoge je prišel Da Silva, a tudi njegov strel ni končal v mreži. Kazalo je, da bodo krški nogometaši prišli do izenačujočega zadetka, a je v 10. minuti Kovačiču strel ubranil domači vratar Jurhar.

V 34. minuti pa ponoven šok za naše nogometaše, zadel je Cvek, za 2:0. Priložnost za zadetek in zmanjšanje zaostanka je imel Škrbić, a po preigravanju v 16-metrskem prostoru Celja ni prišel do zaključnega strela. Na odmor smo odšli z zaostankom dveh zadetkov.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi, za 3:0 je zadel Požeg Vancaš, ki je v 46. minuti pobegnil naši obrambni vrsti in po prejeti žogi v globino premagal Zalokarja, z okoli 16 metrov. Priložnost za znižanje rezultata je imel v kazenskem prostoru Celja Vekić, a mu je Jurhar strel ubranil.

V 72. Minuti je sledil nov šok za našo ekipo, z desne strani kazenskega prostora je zadel Brecl, po lepi podaji ’’našega’’ Kerina, rezultat na semaforju je bil tako že 4:0.

Odlična ekipa Celja nam je zadala še zadnji udarec, v 81. minuti je iz bližine zadel Vizinger.

Žalosti nas, da smo se na tej tekmi predali brez izstreljenega naboja. To je bila ena tistih tekem, ki jih je potrebno čim prej pozabiti, dobili smo občutek, da bi lahko igrali še 90 minut in naši fantje ne bi dosegli zadetka.

Igralci NK Krško se bodo NPB-jevcem morali oddolžiti z veliko boljšo predstavo že v sredo, 18. 4. 2018, ob 18:00, na Gubcu – proti ekipi NK Gorica – v zaostali tekmi 19. kroga.

Zvesti NPB-jevci pridite nam pomagati do nove zmage!