Nadaljevanje sezone

V torek, 8. 1. 2019, smo v NK Krško začeli misijo obstanek v 1. slovenski nogometni ligi. Zbralo se je člansko moštvo, ki ga bo vodil nov trener Milan Đuričić, skupaj z Radovanom Karanovićem.

Strokovno vodstvo je k prvi ekipi priključilo 4 mladince iz Nogometne šole NK Krško, ki bodo trenirali s člani in se borili za nastop v prvi ligi. To so Mark Španring, Andraž Lipec, Timotej Rešetič in Jure Ribič. Prav tako se je pripravam priključilo še nekaj novincev, ki se bodo morali dokazati, da se bomo z njimi dogovorili za sodelovanje v drugem delu slovenskega nogometnega prvenstva.

Člansko ekipo so zapustili Kulinitš, Brekalo, Tomić, Mandić, Glover in Frelih.

Z omenjenimi rešitvami nadaljujemo borbo za obstanek v prvi ligi in navijačem sporočamo, da bomo naredili vse, da obstanemo in postanemo stabilen prvoligaš ter 100. obletnico NK Krško dočakamo v odlični kondiciji. Naš cilj je vzgajati zdrave, poštene, delavne osebnosti, ki znajo sodelovati, pomagati in zmagovati. V tem vidimo svojo ključno vlogo in prispevek k razvoju ne samo nogometa in športa ampak celotne regije.

Januarja skupščina kluba

Vsi, ki trenutno vodimo NK Krško, ki bo čez 3 leta obeležil veličastno 100. obletnico obstoja, smo tu s srcem – prostovoljci. Za dobro NK Krško vlagamo svoj čas, tudi denar in tega ne obžalujemo. V zadnjih dneh je v medijih zaokrožilo precej neresnic o finančnem stanju NK Krško, ki jih širijo bivši funkcionar kluba in celo nekateri zaposleni v nogometni šoli NK Krško. Žal podobne aktivnosti predvsem škodijo ugledu in tradiciji kluba, in se jih zagotovo ne bi posluževal nihče, ki mu je vsaj malo mar za NK Krško.

V vodstvu NK Krško odprta vprašanja rešujemo s pogovorom in z organi kluba, zato smo za 25. januar sklicali vrhovni organ kluba, zbor članov – skupščino. NK Krško bo prav tako transparentno predstavilo dejansko stanje v klubu ter nedavne dogodke znotraj NK Krško vsem deležnikom NK Krško, našim navijačem in širši javnosti.