Marin Jurina: Nismo izkoristili svojih priložnosti

Po sobotni tekmi z Gorico so se v ponedeljek začele priprave na novega tekmeca, ki v soboto prihaja na Gubca: Aluminij.

Tokrat smo nekaj vprašanj zastavili Marinu Jurini, ki se je zelo uspešno vključil v člansko ekipo Krškega.

Marin prihaja iz bosanskega Uskoplja, kjer se je tudi začel ukvarjati z nogometom. V bosanski ligi je nastopal za Slogo Uskoplje. Za člansko ekipo je nastopal tudi za Hajduk, Zrinjski in Zadar. Pred letom in pol je prišel v Slovenijo in se pridružil NK Koper, sedaj pa je ponosni član krške zasedbe.

Njegova ocene slovenske lige: »Slovenska liga je kvalitetna, ima dva do tri evropske klube, tukaj so tudi mednarodno priznani sodniki. Posebej sem ponosen na občinstvo Krškega- navijače, ki nas podpirajo tudi na gostovanjih«.

»Fantje so me takoj sprejeli, zaradi njih sem se lažje in hitro vklopil v ekipo. Za to sem jim hvaležen«  Marin nasmejano pove o svojem prilagajanju na novo okolje.

V desetih odigranih tekmah mu je trener Balajić dal priložnost na vseh tekmah: »Trenerju se zahvaljujem za ponujeno, upam, da bom svoje delo dobro nadaljeval, da še bolj opravičim njegovo zaupanje vame. V klubu se dela dobro, vzdušje v ekipi je odlično« poudari Marin.

Proti Domžalam in Olimpiji je dosegel zadetek: » Mislim, da lahko še več pripomorem k rezultatom Krškega, prvenstvo je še dolgo. Verjamem, da lahko tudi z malo sreče dosežem še kakšen zadetek in tako odločim tekmo. Upam tudi, da prvenstvo nadaljujem brez poškodb«.

Proti Gorici je bilo polno priložnosti za Krčane, domov so prišli brez točk: » Žal svojih priložnosti, ki jih je bilo precej nismo izkoristili. Po mojem mnenju smo bili na tej tekmi boljši tekmec in bi morali tekmo dobiti v svojo korist. Novo priložnost imamo v soboto, vsi delamo na tem, da se domačemu občinstvu odkupimo z zmago« zaključi 23 – letni napadalec Krškega.