Krško v četrtfinalu Pokala Slovenije

Odlično delo strokovnega vodstva in pozitivno vzdušje v ekipi NK Krško se je končno preslikalo na tokrat odlični travnati površini stadiona Z’dežele v Celju. Krčani so v osmini finala Pokala Slovenije premagali favorizirano Celje. Tekma se je začela, nadaljevala in končala atomsko. Prva dva strela, dva gola v mreži Celjanov. V 8. minuti je Luka Vekič zadel svoj drugi letošnji pokalni gol za 1:0. Na prvi uradni tekmi, ki jo je začel v prvi enajsterici, je v 13. minuti za 2:0 rutinirano zadel Dalibor Volaš. Končni rezultat je z bombo z več kot 20 metrov v 56. minuti postavil Marco Da Silva. Tokratni kapetan ekipe NK Krško, krški “Zidane”, ki so ga tudi tokrat spremljali ogledniki iz tujine, nadaljuje z odličnimi predstavami v ekipi Krškega. S tremi goli v sezoni je prvi strelec nuklearcev.

Zaslužena zmaga naših, ki bi lahko bila tudi višja, a je prav, da so nekaj nabojev prihranili tudi za sobotno tekmo v Novi Gorici.

Alen Šćulac: »Fantje so od prve minute igrali odlično in bili na koncu nagrajeni za borbo. Ta zmaga je pomembna za našo samozavest, rezultat pa bi lahko bil še višji.

Dalibor Volaš po svojem prvem golu za nuklearce: »Veseli smo zmage, daje nam potrebno samozavest pred gostovanjem v Novi Gorici.«

Tekma v Novi Gorici bo v soboto, 22. septembra ob 18.00 uri. NK Krško vabi vse navijače, da se množično odpravijo na gostovanje in pomagajo fantom do novih treh točk.

Foto: NK Celje