Krčani odgriznili točki državnemu prvaku

OLIMPIJA – KRŠKO 1:1 (1:0)

Stadion Stožice, sodniki: Jug (Tolmin), Gabrovec (Markovci) in Perger (Maribor).

Strelca: 1:0 Lupeta (16.), 1:1 Ristovski (74.).

Olimpija: Ivačič, Štiglec, Zarifović, Bagnack, Boakye, Tomić, Putinčanin, Črnic (od 82. Suljić), Lupeta, Kronaveter, Vombergar.

Krško: Zalokar, Štefulj, Brekalo, Kulinitš, Hing-Glover, Ogrinec, Kovačič, Srečković, Volarič, Vukušić (od 66. Ristovski), Volaš (od 90. Vekić).

Rumena kartona: Bagnack; Kovačič.
Rdeči karton: /.

Proti boljšemu nasprotniku so Krčani dosegli veliko točko. Kljub veliko večji posesti žoge Ljubljančanom ni uspelo streti strnjene obrambe Krškega. V krški ekipi se je poznala odsotnost najboljšega igralca Krškega Marca Da Silve, ki je na včerajšnji tekmi prestajal kazen zaradi prejetega rdečega kartona proti Domžalam.

V prvem polčasu je prevladovala Olimpija, ki je v 16. minuti tudi zadela. Dino Štiglec je podal z leve strani, pred golom pa se je najbolje znašel Jucie Lupeta, ki je dosegel svoj peti gol v sezoni.

Lupeta je poskusil tudi v 25. minuti, a je Marko Zalokar strel obranil, pri Ljubljančanih pa so priložnosti v prvem polčasu zapravili še Aris Zarifović v drugi minuti z glavo, Matic Črnic z nenatančnim strelom s 13 metrov v četrti minuti in Eric Boakye v 40. minuti, ko je prav tako žogo poslal mimo gola.

Pri gostih je v sedmi minuti Luka Volarič streljal čez gol s slabih 20 metrov, s podobne razdalje pa je Dalibor Volaš s prostega strela v 28. minuti oplazil prečko.

Uvod drugega polčasa je bil precej miren, v 62. minuti pa je znova streljal Črnic, a je bil Zalokar pripravljen, tako kot v 64. minuti po novem Črničevem poskusu. V 72. minuti je malce previsoko meril Kronaveter z roba kazenskega prostora.

Le dve minuti pozneje so Krčani izid izenačili. Nenad Srečković je žogo podal Davidu Kovačiču, ki jo je s “petko” podal nazaj. Srečković je poskušal s strelom na gol, žoga se je znašla pri Milanu Ristovskem približno deset metrov od gola, od tam pa je Risto zanesljivo zadel ljubljansko mrežo. Prvi gol iz igre za mladega napadalca v dresu Krškega, ki je v tej sezoni že zadel z bele točke.

V 85. minuti je s 15 metrov priložnost Olimpije za novo vodstvo zapravil Kronaveter, čigar strel je Zalokar znova odlično ubranil. To pa je bila tudi zadnja priložnost tekme.

Izjava trenerja Šćulca po tekmi: “Osvojili smo veliko točko proti danes boljši Olimpiji. Točka je zelo dobrodošla, saj nam v zadnjih tednih rezultati niso šli na roko. Ne glede na vse je rezultat zaslužen in nagrada za srčno in borbeno predstavo.”

V 12. krogu PLTS bodo Krčani v petek, 05.10.2018 ob 17.30  na Stadionu Matije Gubca gostili ekipo Velenja.

Tekst: STA, NK KRŠKO

Foto: www.ekipa24.si