Končno konec

Krško, 27. 5. 2018, 16:00 – STADION MATIJE GUBCA

NK Krško : NK Celje – 0 : 1 (0:1)

Ponis Roberto (glavni sodnik), Kovačič Andraž (1. pomoč), Kasapović Aleksandar (2. pomoč), Antič Mihael (4. sodnik)

Strelci: 0:1 Pungaršek (5.).

NK Krško: Frelih, Zakrajšek, Kovačič, Volarič, Jakolič (od 54. Nesher), Hing-Glover, Mujan (od 63. Mandić), Balić, Škrbič (od 44. Vidovič), Ejup, Vekič.

NK Celje: Rozman, Pečnik, Džinić, Travner, Zorko, Pišek, Cvek, Lotrič, Pungaršek (od 74. Predragović), Lupeta, Vizinger (od 81. Plaznik).

Rumeni kartoni: Mandić; Lupeta.

Rdeči karton: /.

Vsi so se že veselili zadnje prvenstvene tekme PLTS, naporen ritem prvenstva je tako fizično kot na koncu že tudi psihično vplival na nogometaše Krškega. Odigrala se je tekma, ki nobeni od ekip ni prinašala več veliko. Več zbranosti pa je pokazala gostujoča ekipa NK Celje.

V začetni postavi naših bi zagotovo pričel Sokler, ki pa je zaradi premalega števila igralcev v mladinski ekipi Krškega šel na pomoč k njim – istega dne so namreč odigrali zadnjo prvenstveno tekmo 1. SML, v Brežicah. V ekipi je manjkal Gorenc, s katerim se ni želelo riskirati – zaradi prejetega udarca v koleno, na eni izmed prejšnjih tekem. Manjkal je poškodovani Da Silva, ki se že počasi vrača, Perić, ki po operaciji kolena lepo napreduje in Kulinitš, ki zadnje tekme ni odigral zaradi lažje poškodbe.

Začetek tekme je, po napaki domačega vratarja, za kratek čas utišal navijače na Gubcu. Napačno podajo je prestregel gostujoči igralec, podal žogo do samega Pungarška, ki mu s 16-ih metrov ni bilo težko zadeti za vodstvo 1:0.

Naši so se hitro pobrali in že v 11. minuti je s prostega strela, z okoli 40 metrov, sprožil projektil kdo drug kot Ejup, gostujoči vratar je imel veliko dela, a je žogo le uspel odbiti.

V 37. minuti je imel izjemno priložnost za zadetek Lotrič, igralec Celja je ustrelil z vsega 9 metrov, z leve strani, a Frelih je bil na mestu.

V 41. minuti je lepo akcijo naših zaključil Škrbić, gostujoči vratar pa se je izkazal z obrambo in preprečil izenačenje. Vidović je imel priložnost za zadetek v 45. minuti, a gostujoči vratar Rozman se ni pustil presenetiti.

Omembe vredna je bila priložnost Pečnika, ki je že premagal Freliha a potem zadel vratnico. Vse do konca tekme nekih večjih več ni priložnosti bilo.

Za zveste navijače je bilo pred tekmo in med polčasom stočenih 96 litrov piva, za 96 let od ustanovitve NK Krško, za katerega se zahvaljujemo Pivovarni Ressel.

Naši nogometaši bodo po krajši pavzi s pripravami začeli že 11. 6. 2018. Odpočijte si tudi vi, naši zvesti NPB-jevci, v naslednji sezoni pa se zopet vidimo.