Jutri in v torek nas čakata dve najtežji preizkušnji do sedaj

Za ekipo NK Krško je polovica priprav na nadaljevanje sezone PLTS 2017/2018. K pogovoru smo povabili trenerja Alena Šćulca, ki je vodenje ekipe prevzel pred enim mesecem.

Kako ste se privadili na ekipo, klub, novo okolje?

Vsaka nova pot v življenju se poraja z vprašanji. Tako je bilo tudi pri meni, a moram takoj povedati, da smo z vodstvom hitro našli skupne točke in tu ni nobenih problemov.
Tudi na okolje sem se hitro privadil saj so ljudje prijazni, ustrežljivi in pomagajo pri kaki težavici, ki jo imam.
Največja neznanka pa so bili igralci in nekateri trenerji v strokovnem štabu. Takoj smo pridobili medsebojno spoštovanje, ki je zelo pomembno in vzpostavili energijo, ki me navdaja z optimizmom – in zaradi tega sem zelo srečen.

Za vami so priprave v Umagu. Kako so potekale?

Priprave v Umagu so zelo pripomogle k omenjenim odnosom saj prebijejo igralci skupaj veliko več časa kot sicer. Tako lahko rečem, da so bile v vseh pogledih zelo uspešne. Dobri pogoji za trening, odlična klima in dve močni mednarodni tekmi. Fantje so se hitro privadili na način treniranja, ki ga imam in tu jih lahko samo pohvalim za odnos, ki ga kažejo do treninga in vseh nalog, ki jim jih zastavim.

Do sedaj je bilo odigranih več prijateljskih tekem. Vaš komentar.

Do sedaj smo odigrali pet tekem. Z videnim moram biti zadovoljen. Veseli me dejstvo, da so se novinci zelo dobro vklopili v ekipo. Teh je kar nekaj (11), potreben bo čas, da se fantje privadijo drug na drugega in na zahteve in principe, ki jih zahtevam a z videnim sem zelo zadovoljen. Drugoligaše, ki krojijo vrh druge lige, smo suvereno premagovali, v dveh mednarodnih tekmah pa dokazali, da smo disciplinirani v fazi branjenja. V fazi napada pa bo potrebno delati in dati nekaj več za uspešen napad.

Sledita novi prijateljski tekmi z NK Dinamo in NK Rijeka- obe bosta odigrani v gosteh.

Jutri in v torek nas čakata dve najtežji preizkušnji v pripravljalnem ciklusu do sedaj.

Kako so se novi igralci ujeli s starimi?

Novi igralci, ki so okrepili ekipo so vsi dobri nogometaši, predvsem pa pravi karakterji. Prav tu vidim našo dodatno moč saj je energija, ki vlada med nami in v katero verjamem, da je zelo pomembna za dober rezultat odlična. Med novinci je tudi Ahčin in prav on je edina “črna pika” pripravljalnega obdobja, ker je staknil poškodbo, ki ga je od treningov oddaljila za daljše obdobje. Vsi skupaj mu želimo hitro okrevanje in hitro vrnitev med nas.

Priložnost ste dali tudi mladim igralcem Nogometne šole NK Krško. Sodelujejo na treningih in so odigrali tudi nekaj tekem. Ali imajo potencial za prvo ligo?

V ekipo sem priključil tudi nekaj obetavnih fantov iz mladinske šole. Že z vpoklicem je jasno, da imajo potencial in vsi po vrsti si želijo igrati v članskem moštvu, kar je edino pravilno a tu moramo biti predvsem potrpežljivi in pametni.
Nekateri se še ne zavedajo, da je igranje za mladinsko vrsto eno za člansko pa čisto drug svet. Sem človek in trener, ki da veliko na mlade igralce a ne želim delati na silo. Za vsak tak prehod je potreben čas. Eni dozorijo prej drugi kasneje. Bistvo vsega je, da trenerji to prepoznamo in cenimo različnost v presoji. Za enega trenerja je eden igralec dober, za drugega drugi in prav zaradi tega je treba med trenerji razviti SODELOVANJE in ne metanja polen pod noge, katero bi si želel se bolj razviti v našem klubu…
Za imena kot je Gorenc, Kovačič in Sokler ste že slišali. Prepričan sem, da boste prav kmalu tudi za Zakrajška, Belaka, Mirta, Ribiča, Koritnika, Rešetiča…

Vaša napoved za pomladanski del, ki se bo začel čez tri tedne.

Za napoved spomladanskega dela mislim, da je še prehitro, do prve tekme imamo še kar nekaj časa. Želim si, da ostanejo igralci zdravi. Tako bomo trenerji lažje uigravali zamisli, ki jih imamo in lažje uresničili cilje, ki smo si jih zastavili.

 

 

Tekma z NK Dinamo bo jutri ob 15.00 (pomožno ali glavno igrišče, Zagreb), ura torkove tekme (06.02.2018) z NK Rijeka bo znana v nedeljo.