Izredni zbor članov NK Krško

V petek, 25. januarja 2019, je bila na pobudo 29 članov Nogometnega kluba Krško sklicana izredna skupščina, na katero se je odzvalo 73 od skupno 107 vabljenih članov NK Krško.

Skupščina je vodstvu Nogometnega kluba Krško podelila zaupnico in s tem  potrdila, da ima vodstvo še vedno njihovo podporo. Žal pa so pobudniki sklica izredne skupščine vložili pritožbo zaradi včlanitve 31 novih članov, od skupno novih 45 sprejetih podpornikov nogometa v Krškem, in potem tudi zapustili skupščino.

S tem so obstruirali potek skupščine, zato ni bilo priložnosti za argumentirano razpravo ter strpni dialog, v katerem bi lahko uskladili ali se vsaj približali dogovoru in rešitvi nastalih nesporazumov.

Po 15-minutni pavzi in preverjanju sklepčnosti skupščine, glede na določila statuta, je skupščina nadaljevala delo in zavrnila pobudo o nezaupnici vodstvu ter zavrnila pritožbo o odrekanju pravice glasovanja 31 novim članom kluba. 

Vodstvu Nogometnega kluba Krško je potrjeno zaupanje in podeljeno pooblastilo za nadaljnje delovanje in vodenje športne politike kluba. V razpravi so bile dane usmeritve za okrepitev in nadaljevanje aktivnosti za uspešno delo.

V okviru finančne konsolidacije je usklajena strategija in sistem delovanja, skladno s predpisi in statutom kluba, ob tem pa zagotovilo, da si bodo prizadevali za financiranje rednega delovanja in vzgajanje športnega podmladka. Pri tem se bo namenilo veliko pozornosti temu, da se pridobi medsebojno zaupanje ter povrni ugled temu športu, mestu in klubu.

Medijska pozornost je namreč nasprotje med nogometnim klubom in nogometno šolo spremenila v napetost, ki športu in vsem športnim delavcem, ljubiteljem nogometa in tistim, ki so prispevali k razvoju in obstoju kluba, ni prinesla rešitve. To je naloga vodstva, ki sprejema odgovornost za nadaljnje vodenje nogometnega kluba, pri tem pa si bo prizadevalo za spoštovanje in vključevanje vseh drugih deležnikov, ki imajo ta šport radi. Gre za težke naloge, vendar je vodstvo prepričano, da bo v tem uspelo. Cilj ostaja isti – ohranjati športno tradicijo, športni duh in spoštovati nasprotnika ter pri tem ohranjati zlata pravila fair playja tudi v medsebojnih odnosih.