Izobraževanje na temo oživljanja z defibrilatorjem

Na Stadionu Krško je z letošnjim letom stacioniran defibrilator (AED).  Za nakup le tega se je odločila Krajevna skupnost mesta Krško, kjer se zavedajo, da so v primeru srčnega zastoja pomembne prve minute reševanja. Na bližnjem območju stadionskega kompleksa z baliniščem in tenis igrišči, ŠC Krško – Sevnica in večjim bivalnim naseljem Grič , pokopališčem je na dnevni ravni velika koncetracija ljudi različnih starostnih skupin.

V Nogometni šoli Krško in Nogometnem klubu Krško bodo v prihajajočem obdobju sodelovanju z Lions klubom Krško, ki je podprl tokratno izobraževanje, razširjali znanje o uporabi defibrilatorja med svojimi člani. V tej smeri smo v četrtek 25.1.2018 v Mladinskem centru Krško izvedli tečaj o uporabi defibrilatorja, ki ga je vodil avtor in vodja projekta Rešimo življenja, Sebastjan Komočar. Seminarja so se udeležili člani NŠ NK Krško, pridružili so se jim tudi predstavniki KS mesta Krško g. Zoran Jankovič in Lions kluba Krško g. Stane Zorko ter g. Darko Anžiček, ki so z nagovorom pozdravili vse sodelujoče.

NŠ NK Krško namerava skupaj z NK Krško tudi v bodoče organizirati podobne seminarje za člane obeh društev in drugo zainteresirano javnostjo v sodelovanju z organizacijami, ki so tokrat podprle izobraževanje.