Intervju Aleksandr Kulinits

Po včerajšnjem treningu smo nekaj vprašanj postavili igralcu Aleksandru Kulinitsu…

Kako ti je všeč Slovenija, Krško?

Slovenija je zelo lepa dežela. Ko sem potoval v Krško, sem videl, da imate veliko gozdov, hribov, travnikov. Vsako mesto je zelo urejeno. Krško je majhen kraj, ljudje so zelo prijazni. Obe državi  imata podobno kulturo, hrano, podnebje,..

Kako si se privadil na življenje v Krškem?

Priprave na pomladni del prvenstva so bile zelo intenzivne, dva meseca sem večino časa preživel na stadionu v Krškem. Vsi fantje so mi zelo pomagali pri uvajanju na novo okolje, večjih težav ni bilo.

Odločitev za igranje v slovenskem nogometu.

V zadnjem času je slovenski nogomet začel pridobivati na veljavi. Iz Slovenije je prišlo kar nekaj znanih nogometašev npr. Oblak, Handanović, iz Krškega Berič… Mislim, da se lahko vsak nogometaš dobro razvija, uveljavi kar je dobro za nogometaševo kariero.

Nogomet tukaj in v tvoji državi – primerjava.

Mislim, da se nogomet v obeh državah razvija na višji nivo.

Ali imaš svojega vzornika?

Imam, prihaja iz moje države. To je Ragnar Klavan, igra v angleški ligi v Liverpoolu. Vsem estonskim igralcem je dokazal, da je možno vse in da te opazijo tudi v mali državi.

Kaj pričakuješ od igranja v Nogometnem klubu Krško?

Trenutno vsi skupaj komaj čakamo, da se prvenstvo začne tudi za nas. Ker je zapadlo veliko snega, treningi potekajo v težjih razmerah, odpadle so tudi že tri  naše tekme. Na tekmah želimo pokazati dober nogomet, želimo si zmag in biti blizu vrha naše lestvice.