Furiozen začetek za končno delitev točk 

Krško – Celje 1:1 (1:0)

Stadion Matije Gubca, sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Kovačič (Ljubljana).

Strelca: 1:0 Mandić (3.), 1:1 Lupeta (71.).

Krško: Zalokar, Štefulj, Brekalo, Zakrajšek, Hing-Glover, Da Silva, Ogrinec (od 77. Sokler), Srečković, Volarič (od 65. Kovačič), Mandić (od 90. Tomić), Ristovski

Celje: Jurhar, Vidmajer, Travner, Zaletel, Andrejašič, Cvek (od 59. Ibišević), Pungaršek, Pišek, Lupeta, Pečnik (od 90. Koritnik), Novak (od 67. Štraus)

Rumeni kartoni: Ristovski, Da Silva; Pungaršek, Travner, Zaletel

Rdeči karton: /

Vratnici, zaradi udarcev po zdravniško pomoč – Neprijetna poškodba Volariča – Za nuklearce zaigralo 6 igralcev starih 20 let ali manj

Krčani so obljubljali enak pristop kot v Velenju, kar je bilo jasno od prve sekunde dalje. Že v prvi minuti je malce previsoko meril Ogrinec, ampak bliskovito akcijo za gol so skoraj zamudili tudi že prisotni obiskovalci na Gubcu. Da Silva po stranski črti na desni do Ristovskega, ki je žogo podaljšal do Mandića, ta pa z raketnim pogonom mimo svojega čuvaja malce od golove črte z diagonalno bombo mimo Jurharjevega ramena v gol. Bliskovit začetek nuklearcev je letvico navijaških pričakovanj postavil zelo visoko. V 32. minuti je gostujočega vratarja Jurharja s strelom iz razdalje preizkusil Volarič, pet minut pozneje pa je na drugi strani Pečnik pobegnil Štefulju, z desnico močno kresnil proti krški mrežo, a se je stari novi kapetan Zalokar izkazal in lepo ubranil. 

 

Drugo tekmo zapored si ekipa ustvarja priložnosti, da igra, da želi in da se fantje zdaj tudi že boljše poznajo med seboj in tako kot v Velenju, bi si tudi danes zaslužili vse tri točke. Nimamo kaj objokovati, fantje so svoje pokazali na igrišču in to je bilo danes dovolj za točko. Če želimo več, moramo biti bolj konkretni v sami končnici in vztrajati, to je naše vodilo. Kvaliteto definitivno imamo.

Alen Šćulac, trener NK Krško

Pa spet v okvir vrat, tokrat kar dvakrat

V 41. minuti je iz bližnjega hitroprehranskega obrata zadišalo po pečenem mesu, na igrišču pa po novem zadetku. S skoraj podobnega mesta kot na tekmi proti Velenju je prav tako s prostega strela sprožil Da Silva, žoga je preletela celjski živi zid in končala na prečki, kakšna priložnost je bila to! Le tri minute pozneje so imeli Celjani izjemno priložnost za izenačenje, ko je po podaji kota Travner z glavo lepo udaril na krška vrata, a je hobotnica Zalokar strel ubranil, do konca polčasa pa se rezultat ni spremenil.

V drugem polčasu pa…

Gostje so iz garderobe prišli nekaj minut pred domačini in v drugi polčas vstopili zelo živahno. Že v 61. minuti so si priigrali lepo priložnost, ko je Pečnik streljal z dobrih 10 metrov, a je Zalokar njegov strel k sreči ubranil. Že takoj v naslednjem napadu pa priložnost za šah mat. Srečković je lepo potegnil po levi, poslal še kako uporaben predložek na pet metrov, Ristovski je že skoraj v padcu žogo udaril proti Jurharju, a kaj ko se je žoga po odboju od tal odbila naravnost v vratnico. Spet!

Poškodba Volariča

Štiri minute pozneje je moral domači trener Šćulac opraviti prvo menjavo, ko je v levem adduktorju zapeklo sicer zelo aktivnega in razigranega Volariča, namesto njega pa je v igro prišel Kovačič. V 70. minuti pa sprememba izida! Pečnik je opazil visoko postavitev krške obrambe in luknjo v prostoru, tam poslal uporabno podajo, ki jo je Lupeta z desnico poslal mimo Zalokarjeve desne roke v mrežo.

V 70. minuti je Srečković skoraj pospravil pajka

A priložnosti še ni bilo konec, v 70. minuti so imeli lepo Krčani s prostega strela, ko je Srečković pomeril neposredno na celjska vrata, Jurhar pa je z zadnjimi močmi v njegov desni zgornji kot letečo žogo poslal v kot. V 80. minuti so imeli domači priložnost še prek Soklerja, ki je v 77. minuti zamenjal Ogrinca in tudi tu se je izkazal Jurhar. Omeniti velja še prvi nastop Tomića, ki je v 90. minuti zamenjal strelca krškega zadetka Mandića.Povprečna starost nuklearcev na začetku tekme 23,7, na koncu tekme 23,8 letNa tekmi sta oba trenerja stavila na mladost, za nuklearce je zaigralo 6 igralcev starih 20 let ali manj, prav tako za Celjane. Krško je klub, ki svojo bazo gradi v Nogometni šoli, iz katere izhajajo trije standardni mladi igralci Kovačič (vstopil s klopi, zamenjal poškodovanega Volariča), zanesljivi branilec Zakrajšek in hitri napadalec Sokler. Ostali trije mladci so posojeni Mariborčan Ogrinec ter igralca Kekove Rijeke Štefulj ter Ristovski. Gledalci so navdušeno pozdravili prvi Mandićev gol v tej sezoni, temu pa je bil spet zelo blizu tudi Ristovski. Kombinatorna in napadalna igra Krčanov zelo jasno kaže obrise prve zmage v letošnjem prvenstvu, mogoče bo pokalna tekma v Turnišču lepa priložnost za prave nastavitve strelskih naprav krških igralcev, ki prvenstvo nadaljujejo naslednjo soboto na zelo zanimivem gostovanju pri Muri.

Kako naprej?

Krške nogometaše zdaj že v torek ob 16. uri v Turnišču čaka srečanje 1. kroga Pokala Slovenije. Nato v nedeljo, 19. avgusta, znova odhajajo na severovzhod države na zelo zanimivo gostovanje k Muri v Mursko Soboto, v soboto, 25. avgusta, pa na Gubca prihajajo Kranjčani. 

 

 

 

 

 

 

 

Besedilo in fotografije: ePosavje.com, NK Krško