Evrogol Da Silve kronal kompaktno in borbeno predstavo

V Murski Soboti smo si priigrali prve tri točke. Da Silva z mojstrovino očistil pajčevino. Čvrsta igra v hudi vročini na vročem gostovanju. Nuklearci na igrišču in tribunah nagrajeni za trud.

MURA – KRŠKO 0:1 (0:0)

Stadion Fazanerija, sodniki: Matković, Kordež (oba Ravne na Koroškem) in Friš (Sladki Vrh).

 Strelec: 0:1 Da Silva (62.).
Mura: Šafarić, Bošković (od 80. Maroša), Karničnik, Kous, Kouter, Peričić, Šturm, Kozar, Maruško (od 70. Horvat), Bobičanec (od 71. Šušnjara), Sirk.
Krško: Zalokar, Brekalo, Hing-Glover, Kulinitš, Tomić, Zakrajšek, Da Silva, Ristovski (od 76. Sokler), Srečković, Volarič, Mandić (od 83. Božić).
Rumeni kartoni: Bobičanec, Kozar; Brekalo, Tomić.
Rdeči karton: Brekalo (74.)

Enakovredna tekma z nekaj (pol)priložnostmi na obeh straneh in razigranim ter natančnim Marcom Da Silvo, se je končala z zasluženo in težko pričakovano prvo prvenstveno zmago Krčanov.

Prvi polčas v Fazaneriji ni ponudil prav veliko nevarnih akcij. V precej enakovredni predstavi v praktično vseh pogledih igre je bilo še najbolj nevarno v 19. minuti, ko je streljal Alen Kozar, a je gostujoča obramba pravočasno blokirala strel, in v 39. minuti, ko je na drugi strani od daleč meril Marco Da Silva, Dean Šafarić pa je bil na mestu.

Precej živahnejši je bil uvod drugega dela, v katerem je prednjačila Mura, ko je zagrozila v 52. minuti prek Žana Karničnika, v 54. prek Luke Bobičanca, v 56. pa še prek Alena Kozarja (prva dva sta bila malce premalo natančna, Kozarju pa je strel obranil Marko Zalokar).

Toda v 62. minuti so gosti povedli, potem ko je Da Silva izvrstno izvedel prosti strel s 25 metrov malce z leve in žogo poslal v levi zgornji kot vrat tekmeca. A v 74. minuti so Krčani ostali le z deseterico na igrišču, saj je Slavko Brekalo dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Z napadalno igro do zadnjega žvižga so Krčani uspeli zadržati vodstvo.

Pokalna tekma med tednom je krškim igralcem prinesla potrebno samozavestBranilska vrsta je organizirano odigrala večino tekme in do konca ubranila vrata Zalokarja. Novinec Dario Tomić je odigral zelo zanesljivo od prve minute, priložnost je dobil tudi napadalec Ivan Božić. Eden boljših in najbolj delavnih na igrišču Macario Hing-Glover je uspešno ustavljal napade na svoji strani. Zalokar mirno in zanesljivo do konca.

Okoli 20 zvestih Nuclear Power Boys je glasno navijalo in se ob zmagi tudi veselilo. Nuklearci se po tem krogu dvigamo na sredino prvenstvene lestvice.

Naslednji vikend na Gubcu gostimo kranjski NK Triglav. Pridite na tekmo in pomagajte ekipi do naslednjega uspeha!

Besedilo: STA, NK Krško

Foto: Ekipa