Dve selekciji mlajših dečkov gostovali v Maksimiru pri slovitem zagrebškem Dinamu

Generacija nogometašev letnika 2007, ki ji poveljuje trener Žiga Jurečič je odmerila moči s svojimi vrstniki iz zagrebškega Dinama.
Po izenačenem srečanju, kjer je prevladovala predvsem dinamična in tehnično dovršena igra obeh akterjev na igrišču, so krški nogometaši presenetili svoje slovite vrstnike in dosegli odmevno zmago. Krčane je v vodstvo popeljal Marko Popelar, po izenačujočem zadetku domačinov pa je končni izid polčasa postavil Nik Kmetič. Tudi v nadaljevanju so varovanci trenerja Žige Jurečiča stopnjevali visok ritem igre in z zadetkom Klemna Kastelica kronali svojo odlično predstavo. Ob strelcih so za moštvo selekcije U12 NK Krško igrali še: Žiga Čuber Potočnik, Tijan Zorko, Žan Krošelj, Nejc Pirc, Mark Kerin, Jaka Baznik, Saša Kmetič in Lendrion Cekaj.

Na sosednjem igrišču športnega kompleksa Maksimir sta moči odmerili tudi eno leto starejši generaciji. Mladi Krčani so se dostojno upirali favoriziranim domačinom, vendar so morali varovanci trenerja Dženana Zaimovića na koncu vendarle priznati premoč svojim vrstnikom iz Zagreba. Barve Krškega so zastopali: Andraž Sotelšek, Jakob Krajnčič, Maj Kmetič, Leon Lenič, Domen Pacek, Jan Kraševec, Luka Kržan, Tilen Štefančič, Nik Pirc, Sven Šunta, Nik Medvešek, Martin Petrišič, Lan Zajc in Žiga Kozole.

Obe selekciji bosta sicer v prihajajočem vikendu igrali prvenstvena obračuna v okviru MNZ Celje. Starejša selekcija bo igrala v soboto, 6. aprila ob 10.00 uri na umetni travi Stadiona Matije Gubca v Krškem proti Rogaški, mlajša kategorija pa gostuje ob isti uri naslednji dan proti svojim vrstnikom v Brežicah.