Druga zmaga Krčanov

Sobotna večerna tekma 4. kroga 1. SNL med Rudarjem iz Velenja in Krškim se je za posavske nogometaše razpletla zmagovito, saj so knape v gosteh ugnali z 1:0, strelec pa je bil prvič v tej sezoni nekdo drug kot Miljan Škrbić, v 64. minuti je srečanje odločil Tonći Mujan.

Krčani, ki se v Velenje niso prišli branit, so iz Šaleške doline drugič v zadnjih letih odšli s polnim izkupičkom. Nogometaši Rudarja so že pred tekmo vedeli, da jih čaka težka naloga, saj jim je Krško tradicionalno neugoden tekmec. Doslej ga v Velenju še niso premagali, enkrat jim je to uspelo le v Krškem. In tradicija je tudi tokrat obveljala.

V uvodnih 45 minutah gledalci niso videli veliko razburljivih dogodkov. Do končnice so bili gostje nekoliko nevarnejši, prišli so do dveh priložnosti, ki pa sta ostali neizkoriščeni. V 24. minuti so izvedli lepo akcijo, z leve strani je v sredino kazenskega prostora podal Klemen Šturm, tam jo je sprejel Nikola Mandić, ki pa je iz ugodnega položaja streljal čez gol. Čez gol je nekaj minut pozneje s prostega strela streljal tudi Mujan, edini strel v okvir vrat za Krško pa je bil delo Lea Ejupa, poskusil je od daleč, a je vratar Matej Radan žogo odbil.

Domači so veliko poskušali s streli od daleč, v tem sta prednjačila mlada Jakob Novak in Anže Pišek, toda niti en niti drug nista bila posebej nevarna, čeprav so pri enem izmed strelov Novaka gledalci že videli žogo v mreži, a je ta zadela enega od obrambnih igralcev Krškega, v nadaljevanju akcije pa je bil nenatančen Robert Pušaver. V končnici je do dveh polpriložnosti prišel še John Mary, toda izid se ni spremenil.

Streli od daleč so bili tisto, na kar so domači stavili tudi na začetku drugega dela. Gostujoči vratar Marko Zalokar je imel ob poskusu Novaka kar precej dela, Pišek pa je streljal mimo gola. Na drugi strani je odgovoril trenutno najboljši strelec sezone Škrbić, na levi strani kazenskega prostora je preigraval, sprožil strel po tleh, toda Radan je žogo odbil v kot.

To je bila le napoved zadetka, ki je padel štiri minute pozneje. Mandić je prodrl po levi strani, zavrnil žogo v sredino, domača obramba je ni uspela izbiti, prišla je do Mujana. Dalmatinec v dresu Krškega je najprej mojstrsko nakazal strel, se osvobodil tekmečevega branilca, s tem pa tudi presenetil Radana, ki je bil v nadaljevanju samostojne akcije nemočen, strel Mujana je končal v levem, nepokritem delu mreže.

Škrbić bi v 74. minuti lahko povišal rezultat, to mu je preprečil Radan, ravno tako pa bi lahko v protinapadu lahko bolje streljal Ilja Markovski, žogo je iz ugodnega položaja poslal čez gol. Škrbić je imel v 83. minuti še eno priložnost, tudi te ni izkoristil, tako da je ostalo pri minimalni zmagi Krškega.

Krško: Zalokar, Jakolić, Krajcer, Ejup, Šturm, Nakić (od 75. Jurina), Jovanović (od 46. Kovačič), Diyoke (od 86. Dušak), Mujan, Škrbić, Mandić.