DOMŽALE – KRŠKO 1:0 (1:0)

V Domžalah se je dvoboj končal brez presenečenja. Gostitelji so zasluženo premagali Krško in še poglobili njegovo krizo, Krčani so v zadnjih petih krogih osvojili vsega točko. Tokrat proti kakovostnejšem tekmecu niso pokazali praktično ničesar, pripravili si niso niti ene lepše priložnosti. Domači prav tako niso blesteli, vsaj kar se tiče lepih priložnosti, toda terensko premoč so vendarle kronali, osvojili tri točke in na prvenstveni razpredelnici vsaj do ponedeljka na tretjem mestu prehiteli Rudar.

Domžalčani so bili v prvem delu izrazito boljši tekmec, a so potrebovali kar nekaj časa, da so prebili gostujoči obrambni blok. Že od samega začetka so pletli mrežo okrog gostujočega kazenskega prostora, vendar si pravih priložnosti niso priigrali. Samo nekaj polpriložnosti, to velja predvsem za Petra Franjića, Lovra Bizjaka in Marka Alvirja, prvi je meril mimo ali prek vrat, druga dva pa sta zadela gostujoča branilca.

V 31. minuti pa so domači vendarle kronali terensko premoč. Franjić in Jure Balkovec sta izvedla dvojno podajo, Balkovec je z leve strani prišel v kazenski prostor in obkrožen s tremi igralci natančno streljal, žoga je ob desni vratnici zletela v mrežo. To je bil nasploh prvi strel na tekmi v okvir vrat.

Do odhoda v slačilnice se razmerje moči ni spremenilo, Agim Ibraimi je imel v 40. minuti priložnost za povišanje rezultata, vendar je zadel le zunanji del mreže, ob koncu prvega dela so prvi strel sprožili tudi gosti, s prostega strela je bil daleč od cilja Tonči Mujan.

Po pričakovanju so Krčani na začetku drugega dela pokazali večjo željo po zadetku, a jim tudi to ni pomagalo. Gostitelji so bili še naprej boljši, brez težav so prihajali pred tekmečeva vrata, a nekoliko preveč zapletali akcije, manjkale so zadnje podaje, tako da pravih priložnosti ni bilo.

Postava Krškega: Zalokar, Gorenc, Krajcer, Mujan (od 85. Jakolić), Dušak, Gajić (od 72. Mandić), Šturm, Kovačič (od 83. Nakić), Balić, Batrović, Škrbić.

Vir: STA