Didinih 100

Krško, 29. 4. 2018, 19:00 – Stadion Matije Gubca

NK Krško – NK Aluminij   1:2 (1:2)

Sodniki: Tkalčič Bojan (glavni sodnik), Klančnik Tomaž (1. pomoč), Šumer Žiga (2. pomoč) , Borošak Alen (4. sodnik)

Strelci: 0:1 Horvat (7.), 1:1 Kulinitš (17.), 1:2 Kidrič (38.).

NK Krško: Zalokar, Šturm, Krajcer, Kulinitš, Gorenc, Balić, Volarič, Mujan (od 88. Sokler), Kovačič (od 68. Diyoke), Vekić, Škrbić (od 58. Mandić).

NK Aluminij: Janžekovič, I. Mensah (od 86. Nunić), Šme, Jakšić, Tahiraj (od 77. Krajnc), Martinović, Horvat, Kidrič, Jurčević, Petrovič, Zeba.

Rumeni kartoni: Kulinitš; Horvat, Krajnc, Janžekovič.

Rdeči karton: /

Na odlični igralni površini smo pričakali še drugo tekmo dveh ekip, v razmaku štirih dni. Tekma je potekala v znamenju jubilejnega 100-ga nastopa, v PLTS, našega Zalokar Marka – ”Dide”.  Za kar je navijaška skupina NPB pripravila lepo presenečenje po zadnjem sodnikovem žvižgu.

Prvi polčas so naši nogometaši začeli zelo slabo, kar je izkoristila odlična, čvrsta in borbena ekipa Aluminija. Z lepim strelom Horvata, z 21-ih metrov, z levega roba kazenskega prostora je gostujoča ekipa povedla z 1:0. Nihče od naših igralcev mu strela ni uspel blokirati. Zaspane nogometaše Krškega je ta zadetek le malo predramil.

NPB-jevci se so ponovno zbrali v velikem številu in z glasnim navijanjem našim pomagali do izenačujočega zadetka. Mujan je v 17. minuti lepo podal do Vekića, ki je v kazenskem prostoru, z leve strani, žogo podaljšal do Kulinitiša, ki je rutinirano zadel z levico, za 1:1 in dosegel še svoj drugi zadetek za NK Krško.

Že v 38. minuti, po strelu s kota – z desne strani – je najprej z glavo lepo streljal Martinović, kateremu je Zalokar strel ubranil, a le do visokoraslega Kidriča, ki je žogo z glavo poslal pod prečko. Aluminij je povedel z 2:1.

V drugem polčasu je kmalu po vstopu v igro po desni strani prodiral hitri Mandić, lepo podal v kazenski prostor Vekiću, le ta je sprožil proti gostujočim vratom, a mu je Janžekovič strel ubranil.

Omembe vreden je bil še dogodek v 75. minuti, ko je z desne strani, z okoli 30 m, prosti strele izvedel Mujan, lepega predložka ni uspel izkoristiti Balić, ki je z glavo meril premalo natančno, strel je zletel mimo vrat.

Minuto kasneje je zapretil še Horvat, z levega roga kazenskega prostora je nevarno udaril, žoga je bila na poti v levi spodnji kot Zalokarjevih vrat, a mu je slednji strel lepo ubranil.

Slabo predstavo naših fantov, je popravilo navijanje NPB-jev, ki so po koncu srečanja pripravili še kuliso s 100 baklami za ”Didinih 100”, seveda v zelenem odtenku.

Do konca je še 7 tekem in v igri je še 21 točk. Naslednje srečanje (30. krog) sledi že v sredo, 2. maja, ob 15:00, v Kranju, kjer se bo tekma morala odigrati pred praznimi tribunami, zaradi kazni NK Triglav.

V soboto, 5. maja – ob 19:00, pa bo vroče ponovno na Gubcu, ko gostimo ekipo NK Rudarja.