Da Silva: Če ponovimo pristop iz Velenja, bomo premagali Celjane

Nuklearci so v Velenju prikazali všečno, napadalno in kombinatorno igro, ki zgolj zaradi nekaj malenkosti (beri centimetra ali dveh) ni prinesla zmage. Svoj prvi gol za zeleno-bele je zabil izkušeni vezist Marco Da Silva:”Vesel sem svojega prvega gola, a na žalost ni prinesel treh točk. Osebno mi moje dobre igre veliko pomenijo, a najpomembnejša je zmaga ekipe. Po prikazanem smo si jo po moje zagotovo zaslužili.”

Za Marca in ekipo je pomembno dejstvo, da se je Francoz s portugalskim potnim listom vrnil po poškodbi kolena, ki jo je staknil na tekmi proti Aluminiju v pomladnem delu prejšnje sezone. Rehabilitacija je bila intenzivna in za vsakega nogometaša pomeni tudi precejšen psihični napor:”Ni mi bilo lahko. Dva meseca sem hodil na terapije in nato vsak dan skupaj s Primožem (op.a. Primož Četrtič) korak za korakom naredil individualne priprave na novo sezono. Kljub težki poškodbi sem se dokaj hitro vrnil. Primož, najlepša hvala!”

Pred sobotno tekmo s Celjem je vzdušje v moštvu sproščeno, a delovno intenzivno. Trener Šćulac poudarja, da ekipi v začetku prvenstva manjka nekaj uigranosti in večja učinkovitost: “Pričakujem, da se bomo v pravi luči pokazali že v drugi polovici tega meseca.” Matematično še nismo v drugi polovici, a Celjani se na Gubcu ne počutijo najboljše. Polne tribune na tekmi z Olimpijo dokazujejo, da so Nuclear Power Boys in ostali navijači v novi sezoni pomemben dejavnik pri doseganju pozitivnih rezultatov.

“Tekma ne bo lahka, Celje ima dobro ekipo. Vendar pa, če nam uspe ponoviti pristop iz prejšnje tekme, bomo zmagali,” pred tekmo s Celjani zaključuje Da Silva.

Tekma se prične ob 20.00, sodil jo bo Vinčić Slavko.