Cilj v Kidričevem učinkovito zaključevanje napadov

Pred reprezentančnim premorom bodo moštva odigrala še 7. krog PLTS. Otvoritvena tekma kroga bo odigrana v Kidričevem, kjer gostujejo nuklearci. Spet eden tistih derbijev, od katerega krški navijači pričakujejo tri točke, ne glede na 3. mesto Aluminija na lestvici. Krčani v tej sezoni kažejo zanesljive predstave in so neporaženi na zadnjih šestih tekmah. Statistično gledano je krška obramba druga najboljša v ligi, Zalokar je prejel le 5 golov, manj (3) jih je končalo le v mariborski mreži. Za še boljše stanje na lestvici manjka učinkovitost krških napadalcev in strelcev. 4 goli na šestih tekmah, dva s prostega strela Da Silve, eden iz enajstmetrovke Ristovskega in Mandićeva raketa iz igre so bili suvereni in lepi goli, a če se navijači spomnijo vseh golov v sezoni, potem je to jasen znak, da učinkovitost ni glavna vrlina nuklearcev v začetku prvenstva.

Proti Triglavu je svoj prvenec v PLTS z enajstih metrov zadel mladi 19-letni Makedonec, posojen iz HNK Rijeke: “Igrali smo težko tekmo v zahtevnih pogojih. Mislim, da smo izgubili dve točki in če ne bi bilo rdečega kartona, bi bili veliko bližje zmagi. Pokazali smo svoj značaj in mislim, da si v nadaljevanju sezone lahko priigramo še boljše rezultate.” Milan je prepričljivo zadel z enajstmetrovke, ko je Arka poslal levo, žogo pa desno – rutiner: “Takoj, ko je sodnik zapiskal, sem bil odločen prevzeti odgovornost za strel. Počutil sem se samozavestno, prepričan sem bil, da bom zadel. Saj sem napadalec, doseganje golov je moja glavna “služba”,” je Ristovski v smehu opisal trenutke ob streljanju.

“Dajmo Krško vse od sebe”, bo odmevalo tudi v Kidričevem, kamor se spet odpravljajo zvesti Nuclear Power Boys. Upamo na konkretnejše zaključke v napadu in čim več golov v nasprotnikovi mreži. “Občutki so tu, moramo se osredotočiti na vsako tekmo posebej, upam, da sam ne bom ostal le pri enem zadetku in da jih ekipa v nadaljevanju prvenstva zabije čim več,” dodaja Ristovski, ki po odhodu Ivana Božića, s katerim smo prekinili sodelovanje, poleg Vekića in Mandića postaja glavni adut trenerja Šćulca v napadu.

Tekma v Kidričevem ob 19. uri, sodil bo Rade Obrenović, prenos bo na Planet 2.